Na portal "Moja srednja škola" do sada se prijavilo više od 1.800 dece

U toku je prijava za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola putem portala "Moja srednja škola".
Na portal "Moja srednja škola" do sada se prijavilo više od 1.800 dece
Foto: Pixabay
Do danas se elektronskim putem prijavilo više od 1.800 dece.
Prijave su počele u ponedeljak i trajaće do 7. aprila, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.
"Tu imamo dva dela, prvi deo se odnosi na prijavu dece za polaganje ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, to su matematička odeljenja, hemijska, biološka, filološka, to su baletke ili umetničke škole, sve to roditelji mogu da urade preko portala Moja srednja škola, i da onlajn prijave prvo svoju decu za polaganje prijemnih ispita, a između 13. i 22. maja, na istom tom portalu mogu da vide rezultate ispita", rekao je Jovanović.
 
Drugi deo se, kaže, odnosi na rezultate i upis željene škole.
 
"Drugi deo koji mogu da urade je da, nakon završnog ispita, 1. jula vide rezultate šta su njihova deca uradila na završnom ispitu na kraju osnovne škole. Tu mogu i da podnesu želje gde žele da upišu decu, da vide rezultate i da upišu decu. Sve što treba da urade, roditelji mogu da urade preko interneta, nema potrebe da odlaze u školu, sve se nalazi na portalu Moja škola", naglasio je Jovanović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.