Zatražen pritvor za dvoje uhapšenih u nastavku akcije Transporter u BiH

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH pritvor za dve osobe, uhapšene juče u nastvaku akcije "Transporter", saopšteno je iz te pravosudne institucije.
Zatražen pritvor za dvoje uhapšenih u nastavku akcije Transporter u BiH
Foto: 021.rs
"Pritvor im je predložen zbog opasnosti od bekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično delo ili dovršiti započeto", naveli su iz Tužilaštva BiH.
Oni su pod istragom zbog sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom opojnim drogama.
"Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizovano međunarodno krijumčarenje većih količina skanka i kokaina, koje su krijumčarene na teritoriju BiH, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU", naveli su iz Tužilaštva.
 
Uhapšeni Jelenko Knežević, osumnjičen je da je u septembru 2018. godine ubio Damira Ostojića Šijana, koji se dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima i ogrankom Kavačkog klana u RS. U Bileći su juče uhapšeni Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović.
 
Ivković je marihuanom, koju je nabavljao u Crnoj Gori, snabdevao Dalibora Railića, koji je uhapšen zbog trgovine narkoticima, ali i zbog sumnje da je naručio ubistvo načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića.
 
Bašića je ubio Aleksandar Miljatović, koji je to i priznao, a Mirjana Vujović se tereti da mu je pomogla da izađe na uslovni otpust iz zatvora, tokom kojeg je ubio Bašića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.