Zdravko Ponoš: Neću se povući iz politike, ali neću ni u jednu od postojećih stranaka

Kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš izjavio je za NIN da se neće povući sa političke scene, kao i da se neće učlaniti ni u jednu od postojećih stranaka.

Ponoš je, u prvom javnom istupu nakon izbora 3. aprila, izjavio da, nakon što je napustio Narodnu stranku, ne planira da se učlani ni u jednu od postojećih stranaka, pa ni u Stranku slobode i pravde Dragana Đilasa.

"Jedan od razloga što prethodnih dana nisam javno istupao je i taj `slon u sobi`, pitanje šta ću dalje. Sasvim sigurno znam šta neću. Iz Narodne stranke sam već izašao. Vidim da su već počela govorkanja da ću preći u Đilasov SSP. Neću preći ni u jednu od postojećih stranaka", izjavio je Ponoš. 
"Moje buduće bavljenje politikom će zavisiti od odgovora na tri pitanja: s kim, sa čim i u kojoj formi, pod uslovom da svi tom poslu pristupimo odgovorno. Trenutno na ta pitanja nemam odgovor", izjavio je Ponoš za NIN.
 
Oko 700.000 glasova, koliko je dobio na predsedničkim izborima posle samo četiri nedelje kampanje, za Ponoša su, ipak, dokaz nekih promena u Srbiji. 
 
"Sada čujem da neki (iz opozicije) kažu: dobro, ovo nam je bila pokazna vežba za budućnost, nešto smo naučili, a mislim se - ako si ti učio na tome da izneveriš očekivanja birača, to je nepristojno i nekorektno prema samim biračima. Na drugim mestima se uči, na izborima se bori", poručio je.
 
NIN će ceo intervju s Zdravkom Ponošem objaviti u narednom broju, 14. aprila.
  • Nervozni glasač

    09.04.2022 10:14
    @Miodrag: И да је променио пол бољи је од Шизоја.
  • pera

    09.04.2022 09:14
    ..
    narod: svi su prezvakani, treba nam neko novi
    Ponos: ulazi u politiku
    narod: ko je sad pa ovaj? evo ga, oce na drzavne jasle. ja za tebe vise ne glasam
  • ma

    09.04.2022 09:09
    Ma sto, hajd ti u sns, tu je svima lepo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.