Đilas: Sa Vučićem razgovaram da bih zaštitio volju Beograđana

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da ga neki kritikuju što je rekao da bi razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.
Đilas: Sa Vučićem razgovaram da bih zaštitio volju Beograđana
Foto: 021.rs
On je dodao da ga kritikuju kao da je u pitanju privatni sastanak na kojem se nešto dogovara van institucija.
"Ako je iko napadan od strane Vučića i Srpske napredne stranke (SNS) - to sam ja. Ako je iko kritikovao vladavinu SNS - to smo moja stranka i ja. Kome ja treba da dokazujem svoj opozicioni legitimitet", kazao je Đilas za list Nova, dodajući da je Vučić rekao da je spreman da razgovara sa njim, ali i sa ostalim predstavnicima opozicije.
Lider SSP-a rekao je da građani Beograda znaju da je kao bivši gradonačelnik neko ko ne želi da oni budu taoci neprincipijalnih koalicija i da se agonija borbe za izbore oduži, te da je javno pozvao Vučića koji je i sam "svestan da niko nema većinu koja garantuje stabilnost u Beogradu".
 
Đilas je rekao da sa Vučićem "nema nikakvih dilova" i da zakon jasno kaže da u situaciji kada je broj odbornika vlasti i opozicije izjednačen, treba da budu organizovani novi izbori.
  • Akim

    09.04.2022 16:48
    A o zastiti miliona?
    Razgovarace on pre svega o zastiti 619 miliona I nastavku Vesicevog puta Beograda u svetlu buducnos Beograda sa okolinom.
  • Imre

    09.04.2022 14:36
    @ Telep
    Postoje institucije na papiru,pogotovo u Srbiji,koje su sluge pokorne da rade na gradjaninu pokornom.
  • milicica

    09.04.2022 12:43
    bas ti verujemo
    E moj Djilasu bas da ti poveruju samo budale. Mnogo ti dajes sebi na znacaju a ostali igraju pipirevku. Dogovor kod tebe ne postoji vec odlucujes u ime svih i za tebe je to demokratija. Nisi konsultovao ostale kad si sam predlozio Ponosa, sam biras sebe kao pregovaraca ti koji osudjujes Vucica i zameras mu da je autokrata a sta si onda ti a nisi ni na vlasti. Sram te bilo i onaj ko ti i da se ponove izbori da glas nije pri cistoj pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.