Božović: Vlast i opozicija da razgovaraju o sankcijama Rusiji - evropska ili izolovana Srbija?

Predsednik izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović pozvao je danas vlast i opoziciju da razgovaraju o sankcijama Rusiji.
Božović: Vlast i opozicija da razgovaraju o sankcijama Rusiji - evropska ili izolovana Srbija?
Foto: Pixabay
On je pozvao proevropsku opoziciju da najavljeni razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o smirivanju tenzija u društvu i ponavljanju izbora iskoriste da pokrenu i pitanje o jasnom zauzimanju spoljnopolitičkog kursa zemlje i uvođenju sankcija Rusiji.
"Najveći deo političke scene, kako vlast tako i većina proevropske opozicije, od početka agresije Rusije na Ukrajinu se nalazi u stanju hibernacije i ostaje nem pred ratnim zločinima koje Rusija čini, zločinima protiv čovečnosti, ubistvima i opasnosti koju to predstavlja za ostatak sveta", naveo je Božović u saopštenju.
Božović je rekao da se "čini da su u stanju šoka od saznanja da Moskva, kao doskorašnji stub srpske spoljne politike, u tom smislu više ne postoji".
 
"Odnos Srbije prema sankcijama Rusiji biće reciprocitetan odnosu Evropske unije prema Srbiji i zbog toga Srbija mora da donese odluku - da li je za evropsku Srbiju ili za izolovanu Srbiju", kazao je Božović.
 
Prema njegovim rečima, mnogo moćnije i bogatije zemlje od Srbije su morale da "popiju ovu gorku pilulu".
  • Sarky

    10.04.2022 15:30
    Sankcije Ukrajni
    Zašto ne uvedemo sankcije Ukrajni što je 8 godina ubijala ruski narod u Ukrajni. Samo se zamlaćujemo glupostima, ovde se radi o bogaćenju bogatih i siromašenju srednjeg staleža. Samo vi uvodite sankcije. One su za nas smrtnike a ne za one koji i ne znaju šta će sa parama.
  • bora

    10.04.2022 00:37
    spasavaj se ko moze
    Predsednik izvrsnog odbora regionalne akademije za razvoj
    demokratije.Vizit karta na A4 formatu.
  • Marko

    09.04.2022 16:45
    dosledno
    Ako cemo da uvodimo sankcije Rusiji zbog Ukrajine, onda moramo retroaktivno da uvedemo sankcije USA i EU zbog Sirije, Libije, Iraka itd itd... a na kraju i zbog nas 1999. godine... budimo dosledni do kraja, a ne na pola... ili sto kaze jedan muzicar "ostani djubre do kraja"...
    Nadam se da se Balsica slaze samnom... kad je bal, nek je bal...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.