Vaspitačice u vrtićima neće dobiti pomoć od 10.000 dinara

Vaspitačice zaposlene u predškolskim ustanovama neće dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.
Vaspitačice u vrtićima neće dobiti pomoć od 10.000 dinara
Foto: 021.rs

Vaspitačice koje je pominjao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i na koje se odnosi najavljena isplata pomoći zaposlene su u ustanovama socijalne zaštite, potvrdila je za Danas Bosiljka Jovanovič, predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Podsetimo, Vučić je tokom gostovanja na RTS-u najavio da će negovateljice, vaspitačice, spremačice i kuvarice u socijalnim ustanovama dobiti jednokratnu isplatu od 10.000 dinara.

"Ima ih 7.980 i to je dobra vest. Kada smo davali jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima njima nismo dali i to je naš dug za njih", rekao je Vučić.
 
Nakon ove izjave, mnogi koji rade u obdaništima pomislili su da se najava pomoći odnosi i na njih.
  • Natasa

    10.04.2022 11:28
    Ne razumem otkud svima misljenje da su glasale za SNS. Sigurno da postoji izvestan broj onih koji jesu, ali generalizovanje je takva glupost. Kao kad bi neko rekao svi postari su glasali za SNS. Pobogu kakva glupost.
  • Frau Gabrijela

    10.04.2022 07:57
    Ne moraju da rade
    Neke vaspitačice rade sa decom, neke ne.
    Vaspitačice mog deteta su bile vrlo otvorene na roditeljskom sastanku, i rečeno je da se sa decom ne radi ništa. Deca sama rade šta žele. Ne postoje nikakve nove osnove rada sa decom, već je to tihi štrajk vaspitača. Neki vaspitači ipak žele da rade sa decom i to je za svaku pohvalu.
  • Jacka

    10.04.2022 01:53
    Pa išle su na mitinge SNSa organizovano... Mislim dobile su sendvič, šta hoće više...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.