FOTO Ambasador Hil: Susret Đurića i Bajdena potvrda partnerstva Srbije i SAD

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil objavio je, nakon susreta srpskog ambasadora u Vašingtonu Marka Đurića i predsednika SAD Džozefa Bajdena, da je to potvrda važnosti partnerstva dve zemlje.
FOTO Ambasador Hil: Susret Đurića i Bajdena potvrda partnerstva Srbije i SAD
Foto: Pixabay

"Zadovoljstvo je videti odličnog ambasadora prijateljske zemlje u Beloj kući zajedno sa predsednikom SAD. Ovo je znak važnosti partnerstva koje delimo sa Srbijom više od 140 godina", naveo je Hil na Tviteru.

Đurić je rano jutros tvitovao da je imao kraći susret i razgovor sa Džozefom Bajdenom ove sedmice, kao i da je imao čast da se upiše u zvaničnu knjigu gostiju Bele kuće.

"Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima. Kao odgovoran i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici, Srbija nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir i prosperitet celog Zapadnog Balkana. Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih", naveo je Đurić.

  • Ubogi srpski seljak

    10.04.2022 12:33
    @Pravi Partneri
    Tačno za Slobu,ali Vučic je veoma poslušan,odigrace i sitnu pipirevku da se ne zameri "Ujka Semu".Pustio je niz vodu Dačica,pravi dil sa Djilasom i sve ce uraditi da tako ostane. Narodu ce prodati mantru.
  • Prosvetitelj botova

    10.04.2022 12:07
    Došlo vreme za naplatu!
    Prosvetitelj botova

    21.03.2022 • 22:04

    Vidim mnogo dirigovanih komentara sa istom konotacijom.
    Da podsetim sve koji prate ovu temu i postuju komentare:
    - do danas je u javnosti najviše upamćen kao specijalni američki izaslanik za Kosovo tokom dve godine ratnog sukoba.
    - bio je deo čuvene trojke zajedno sa evropskim izaslanikom Volfgangom Petričem i ruskim izaslanikom Borisom Majorskim
    - Hil kaže "voleo bih Kosovo koje je postalo nezavisna država jer su njegovi ljudi hteli da bude nezavisno, ali da ta nezavisna država bude prihvatljiva susedima i celoj Evropi. Ima još mnogo posla“, dodaje naš sagovornik. „Mislim da pitanje Kosova ostaje pitanje koje deli Evropu od njenog cilja da postane celovita i u miru.“
    - Volfgang Petrič je rekao da je američko mešanje čak nepoželjno: „Ne bih voleo da su prisutni Vašington ili Moskva. Uostalom, to je evropski problem. To će biti rešeno, to mora biti rešeno u Evropi.“
    - Boris Majorski ništa nije rekao. Pretpostavljam da uživa u svojoj vili negde, možda u Marbelji
    Pretpostavljam da je ovo dovoljno. A sada možemo da ispratimo kako će naš predsednik da adaptira priču da on nije prodao Kosovo.
  • Pravi Partneri

    10.04.2022 11:09
    Koliko smo mi naivni i ....
    Sloba JESTE bio partner USA (rešio je Srpsko pitanje u Hrvatskoj) koji se otrgao poslušnosti pa je disciplinovan.
    Prvorođeni JESTE partner USA (na terenu Kosovsko pitanje je rešeno!), otrgao se, upravo ga disciplinuju a videćemo koliko će trebati. Ima Voolina, istina, ali barem nema Baba Julu!
    Nema tu ljubavi, samo interesi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.