Nigerijska prevara postala ukrajinska: Lažna udovica mejlom traži pare od naivnih u Srbiji

Prethodnih dana korisnici interneta iz Srbije prijavljuju da im na mejl adresu stiže poruka od udovice Julije Ševčenko iz Ukrajine, u kojoj moli za pomoć kako bi došla do nasleđa od pokojnog muža.
Nigerijska prevara postala ukrajinska: Lažna udovica mejlom traži pare od naivnih u Srbiji
Foto: Pixabay
Reč je o iznosu od pet miliona evra, a kako navodi Julija, biće spremna da se odrekne 10 odsto od tog novca, odnosno 500.000 evra koji bi išao onome ko joj pomogne. Iza svega se krije prevara, a priča o sirotoj udovici i ratom zahvaćenoj Ukrajini samo služi kao kontekst koji treba da vas navede da pomognete.
"Zdravo, moje ime je Julija Ševčenko iz Ukrajine", počinje mejl, prenosi "Telegraf".
"Želim da koristim ovaj kanal komunikacije da tražim vašu dozvolu da budem moj poslovni partner u vašoj zemlji. Ja sam udovica ovde u Ukrajini. Moj pokojni muž je pre smrti radio u sektoru poljoprivrede i ostavio je za sobom pet miliona evra bogatstva pod mojom brigom. Zbog trenutnog rata, želim da se preselim i uložim svoj novac u vašu zemlju. Oslanjaću se na vaš savet i uputstva u ovoj transakciji ako pristanete da radite sa mnom. Za vašu pomoć i pomoć daću vam deset odsto od ovih pet miliona evra kao beneficiju što ste mi pomogli. U iščekivanju vašeg brzog odgovora. Julija Ševčenko", navodi se u mejlu.
 
Svaka želja da pomognete "Juliji" mogla bi da vas košta najmanje nekoliko hiljada evra. Sledeći korak bio bi otkrivanje vašeg žiro računa i poziv advokatske kancelarije koja će vam na ime taksi i troškova za uslugu prenosa sredstava unapred tražiti nekoliko hiljada evra.
 
A pošto uplatite iznos, sa vama će biti prekinut svaki kontakt. Zato obratite pažnju na ovaj, ali i druge mejlove slične sadržine i dobro razmislite pre nego što odlučite da želite da pomognete "sirotoj udovici".
  • Kum Žoržo

    10.04.2022 16:55
    Mene su sa nekog broja koji je prepoznat kao da je iz Nigerije zvali dva puta prethodne nedelje. Blokirao broj.
  • /

    10.04.2022 12:18
    /
    znaci da glavni kreator nije u nigeriji ni ukrajini vec ...
  • hm..

    10.04.2022 10:58
    tako i treba
    ljudima koji bi da lako zarade na Ukrajinskoj tragediji.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.