Đilas: Oni koji sumnjaju šta ću da kažem Vučiću nisu izgleda bili dostojni podrške koju sam im dao

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas saopštio je večeras da će "razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da bi odbranio volju Beograđana koji su glasali za promene".
Đilas: Oni koji sumnjaju šta ću da kažem Vučiću nisu izgleda bili dostojni podrške koju sam im dao
Foto: 021.rs
On je naveo da su njegov cilj novi izbori i smanjenje tenzija.
 
"Dva puta sam poslednjih godina okupljao opoziciju i nezavisne intelektualce u želji da smenimo vlast Srpske napredne stranke (SNS), a sada sam proglašen izdajnikom od pojedinih opozicionara i pre nego što sam seo da razgovaram", rekao je Đilas.
Lider SSP je odbacio kritike povodom moguće sadržine najavljenog razgovora.
 
"Kao predsednik SSP idem da razgovaram sa Vučićem da odbranim volju Beograđana koji su glasali za promene. Oni koji imaju sumnju šta ću da kažem, nisu izgleda nikad ni bili dostojni podrške koju sam im dao da budu naši kandidati i kad drugi nisu verovali u njih", rekao je on, ne navodeći na koga misli.
 
"Nikada nisam molio Vučića za funkciju i podršku kao neki koji me takođe kritikuju, već sam za razliku od njih svojevremeno odbio ponude da sarađujem sa SNS i budem potpredsednik Vlade i gradonačelnik", izjavio je Đilas.
Lider SSP je naveo da "opozicija mora da bude odgovorna, jer bez novih izbora ne možemo da zaštitimo izbornu volju građana" i ocenio da je on i ovog puta realan: "Mislim da Vučić u bilo kom trenutku može da napravi većinu, jer svi dobro znaju da mandat pripada odbornicima, kao što znaju da su pojedine stranke opozicije ideološki bliže SNS".
 
Najavio je da će Vučiću reći sve što misli o njegovoj vlasti, kao nekada (Slobodanu) Miloševiću.
 
"Vučiću ću reći sve što mislim o njegovoj vlasti, što sam toliko puta javno govorio, uveren da ću uspeti da vodim dijalog u višem interesu građana i države, za smanjenje tenzija sa željom da Srbija bude demokratska zemlja. Dan pred razgovore s predsednikom Srbije, oni koji imaju problem sa sopstvenom savešću i koji bi otrčali na javni i tajni poziv, neka nastave da osporavaju moju javno iznetu želju da kao predsednik SSP odem i razgovaram", rekao je Đilas.
 
Dodao je da "u normalnoj zemlji razgovor predstavnika vlasti i opozicije ne bi ni bio događaj".
 
Po preliminarnim rezulatima beogradskih izbora, vladajuća SNS i socijalisti imaju polovinu odborničkih mandata, koliko i kompletna opozicija zajedno.
 
Po odluci GIK-a, glasanje će biti ponovljeno na četiri biračka mesta, a nastavlja se prebrojavanje glasova na osnovu brojnih prigovora opozicije koja traži ponavanja glasanja na više biračkih mesta.
  • Dragan

    11.04.2022 07:54
    Ah
    Šta se čudite pa dok je bio u predsedništvu DSa se pobratimilivsa SPS om posle videnih topova,gumenih metaka,prebijanja,ubijenih ljudi.Svakog Srbina mižeš kupiti -sami je cena različita.Od sad za nas ne postojite.Svi bili protiv on za.
  • Nikola

    11.04.2022 06:13
    *
    Isto važi i za moj glas. Ne možeš da shvatiš da si nas sve izdao jer pregovaraš sa siledžijom. Kakvo razočarenje.
  • Nasi

    11.04.2022 03:58
    vladari iz senke
    ...nisu poslusali nas savet -
    "Sa teroristima nema pregovora"! Nasi vladari iz senke nam ne zele dobro!
    Na nase vladare iz senke, ni ne racunamo dugo, dugo...relativno dugo!
    Racunamo na - "nas ljudi na ovoj planeti ima vise"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.