Štajnmajer čestitao Vučiću pobedu na izborima: Srbija da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer čestitao je Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima.

Naveo je da Nemačka podržava Srbiju i sve države Zapadnog Balkana kao pouzdan partner, kao i da će uvođenje sankcija Srbije Rusiji u narednom periodu biti od ključnog značaja.

"Raduje me što naše dve zemlje nastavljaju da grade i produbljuju međusobne odnose u svim oblastima. Srbija je deo Evrope i deo evropske porodice. Na putu ka integraciji Srbije u EU možete računati na podršku Nemačke", naveo je Štajnmajer u čestitki, prenosi Vučićev kabinet.

Istakao je da će u narednom periodu od ključnog značaja biti usklađivanje spoljne politike Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, posebno u pogledu odluka EU koje se odnose na Rusiju, uključujući uvođenje sankcija.
 
Osim toga istakao je značaj reformi u oblasti vladavine prava i dijaloga o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.
 
"Prepreke na putu u budućnost ispunjenu slogom, mirom, sigurnosti i blagostanjem ćemo uspešno prevazići samo ukoliko u Evropi ponovo postanemo svesni svojih zajedničkih temelja, a to su demokratija i vladavina prava", navodi se.
  • Zare

    12.04.2022 16:07
    Sankcija ce biti ili Srbije Rusiji, ili Evrope Srbiji. Ko je spreman da ponovo prezivljava nestasice zbog tudje ratne avanture, tome nesta osbiljno fali ili ima rezervnu domovinu pa ce pokupiti svoje pinkle i pobeci odakle je i dosao. Moja domovina je ovde.
  • Ultimatum

    11.04.2022 22:50
    Srbija da odbije ultimatum
    Samo 3 dasna posto je Srbija glasala protiv Rusije u UN-u stize ova cestitka ?! Ovo je "ultimatum" kao 1941 i 1995 i 1999 i Srbija treba da ga odbije, i da znamo na cemu smo sa EU. Ako prihvati ultimatovima nema kraja, uvodjenje sankcija Rusiji, pa ide otcepljenje Kosova , pa nestanak RS. Dok Vucicu budu ovako cestitali zbog toga sto je predao Kosovo, jos u hodniku ce mu onako uz put pomenuti Sandzak i Vojvodinu. Onda ce Vucic to odbiti, i Vucica ce da posalju u Hag. Sledeceg predsednika ce da ucenjuju dok se ne otcepe Sandzak i Vojvodina. Nema vise prostora za nikakve pregovore oko EU, treba odbiti Ultimatum i ukopati se u rovove, lakse cemo se sad odbraniti uz pomoc Rusije i Kine . Jer kad uvedes sankcije Rusiji nemas vise nikog iza sebe, ode Kosovo ode sve
  • kao da sebi uvede

    11.04.2022 22:48
    sankcije su dvosmerne
    kad nekom uvedeš sankcije uveo si i sebi.
    "Jaka šteta "Rusiji a velika Srbiji. Lukavo .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.