Tužilaštvo pozvalo Bogdanovića na razgovor zbog navoda o ubistvu Olivera Ivanovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića.
 Tužilaštvo pozvalo Bogdanovića na razgovor zbog navoda o ubistvu Olivera Ivanovića
Foto: 021.rs

Kako javlja N1, Bogdanović je pozvan da se 15. aprila javi tužilaštvu u svojstvu građanina, radi davanja potrebnih obaveštenja u vezi sa krivičnim delom.

Bogdanović, koji je bio prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana kriminalne grupe Veljka Belivuka, rekao je za KRIK da mu je Gligorijević, 7. marta 2020, ispričao ko su organizatori, nalogodavci i  ubica Olivera Ivanovića.
On je rekao da je Olivera Ivanovića navodno ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, sin nekada žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića, poznatijeg kao Lajavi ili Dugi, a da je naručilac ubistva navodno kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović.
 
Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen 50.000 evra, a Veljko Belivuk je novac ubici isplatio preko Aleksandra Gligorijevića.
  • Dobro je

    12.04.2022 07:00
    Krenulo je
    To znaci da mogu da krenu i ostali pozivi, cak i oni kako kaze Branislav Lecic koji bi mogli da se ticu i prijava protiv samog predsednika drzave! Ali, ne zaboravimo i to da bi i on imao pravo kako na pravednu istragu, tako i na pravednu odbranu! Zakon je jednak za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.