Saobraćajna policija pojačano kontroliše autobuse zbog đačkih ekskurzija

Saobraćajna policija će u cilju zaštite bezbednosti dece i nastavnog osoblja u narednom periodu kontrolisati da li prevoznici poštuju pravilnik o načinu organizovanog prevoza dece.
Saobraćajna policija pojačano kontroliše autobuse zbog đačkih ekskurzija
Foto: Pixabay
Ova kontrola uslediće imajući u vidu da predstoji period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativne nastave.
Organizator prevoza dužan je da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti policiju o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača.
Saobraćajna policija će kontrolisati da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve uslove o organizovanom prevozu dece. Takođe, biće pojačan nadzor u sedištima prevoznika, kako bi se sprečile i sankcionisale nepravilnosti koje su utvrđene u prethodnom periodu, najavili su u MUP-u.
 
U slučaju saznanja da škole kao organizatori đačkih ekskurzija nisu blagovremeno obavestile MUP o realizaciji ekskurzije, biće obavešteno Ministarstvo prosvete radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.