FOTO: Sprečeno krijumčarenje 37 tek izleglih mladunaca papagaja

Carinici su u utorak, 12. aprila na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 37 tek izleglih mladunaca papagaja.
Među njima su i dva ptića koja pripadaju zaštićenoj vrsti "Pyrrhura molinae".
Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen "golf" bugarske registracije, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao 37-godišnji muškarac.
On je carinicima rekao da nema ništa da prijavi.
 
Međutim, u gepeku su pronađene tri velike kutije sa ukupno 37 tek izleglih papagaja, za koje vozač nije imao nikakvu propratnu dokumentaciju.
 
 
Većina otkrivenih ptica pripada vrsti "Psittacula krameri" - plavih i belih nimfi "Mali Aleksandar", dok se dve jedinke zelenoobraznog papagaja "Pyrrhura molinae" nalaze na CITES listi zaštićenih vrsta.
 
Ptići su u saradnji sa inspektorima Uprave za veterinu zbrinuti u zoološkom vrtu Jagodina, dok je putnik koji ih je krijumčario predat u dalju nadležnost policiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.