Udružili se Dveri i Zavetnici: Pozvali i druge patriotske stranke

Član Predsedništva Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski i lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović obelodanili su danas osnivanje Trećeg bloka.
Udružili se Dveri i Zavetnici: Pozvali i druge patriotske stranke
Foto: 021.rs
Oni su pozvali druge patriotske parlamentarne i vanparlamentarne partije da se priključe.
 
Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski su na konferenciji za novinare poručili da su se okupili oko zajedničkih vrednosti i motiva, što podrazumeva protivljenje uvođenju sankcija protiv Rusije i pristupa NATO, ali i očuvanje Kosova i podršku Srbima u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Prema rečima Milice Đurđević Stamenkovski, do osnivanja Trećeg bloka došlo je zbog ideološkog zaokreta državnog rukovodstva, koje je potpisalo rezolucije protiv Rusije i udružuje se sa "prozapadnim opozicionim strankama", radi uvođenja sankcija protiv Rusije i pristupa NATO.

Predstavnici Zavetnika i Dveri naveli su da je Vlada Srbije u tehničkom mandatu i da nema prava da donosi takve odluke.
 
Milica Đurđević Stamenkovski je najavila da će Treći blok inicirati niz aktivnosti, kako bi se Srbija definisala kao vojno neutralna i oduprla pritiscima da uvede sankcije protiv Rusije.
 
Obradović je izjavio da Srbija ne sme da bude deo NATO i uvede sankcije protiv Rusije i da je to potvrdilo 20 odsto biračkog tela.
 
"Rodilo se nešto treće - treći put, koji je između prošle i buduće vlasti", rekao je Obradović.
 
Predstavnici Trećeg bloka potvrdili su da su pozvali koaliciju NADA, Pokret obnove Kraljevine Srbije i druge političke aktere da pristupe Trećem bloku.
  • Десничар

    16.04.2022 20:49
    Свесно удесно.
    Свако јачање патриотских и националистичких снага добра је вест за српски народ и српску политичку сцену.
  • Veca

    16.04.2022 18:14
    Bravo braco
    Podrzavam vas u potpunosti!
  • Лиманац

    16.04.2022 10:39
    Питам
    Ако никоме не сметају левичарске странке, зашто би десничарске биле проблем?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija