Pijačni prodavci prekinuli blokadu autoputa u Beogradu, dogovoren sastanak sa Vučićem

Pijačni prodavci koji protestuju, prekinuli su blokadu dela autoputa kod Mostarske petlje u Beogradu i naveli da je dogovoren sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Pijačni prodavci prekinuli blokadu autoputa u Beogradu, dogovoren sastanak sa Vučićem
Foto: FoNet/AP
Kako javlja N1, učesnici protesta su rekli da je dogovoren sastanak sa Vučićem u subotu u 10 sati.
Pijačni prodavci Srbije koji protestuju zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijace, blokirali su ranije večeras oba smera autoputa kod Mostarske petlje u Beogradu.
Više stotina pijačnih prodavaca iz cele Srbije protestovalo je danas blokirajući centar Beograda.
 
Pijačni prodavci u Beogradu protestovali su 14. i 31. marta jer od 1. maja moraju da izdaju fiskalne račune.
 
Ministar finansija Siniša Mali je danas rekao da prodavci robe široke potrošnje na pijacama moraju da nabave fiskalne kase - "i tačka!", kao i da su te obaveze izuzeti oni koji na pijacama prodaju voće i povrće iz svoje proizvodnje.
  • M

    14.04.2022 08:55
    @Djuri
    Znaci svi mi mali,trgovci smo budaletine koji smo fiskalizovani!!! Koliko je porodica ostalo,bez egzistencije od Korone i uslo u dugove?!!! Dok pijacari,rade na crno i dan,danas sa minimalnim troskovima!!! U ostalom,kakve veze ima Vucic sa ovim...sem ako je imao dogovor,pre glasanja vi meni ja vama? Ovo ce na kraju,sve povuci na protest,koji bi bio legitiman i opravdan!!!
  • REALISTA

    14.04.2022 07:49
    Kasa
    Subvencija drzave se potrosi za 6-7 meseci toliko o tome da uvodjenje novih kasa nece kosta nista. Do sada se placala kasa manje od 600din mesecno i to sa godisnjim servisom. Sada ce biti 3000-3500din mesecni trosak pa izracunajte sami...naravno i ostali troskovi su samo veci.
  • Mm

    14.04.2022 07:38
    Mm
    Gledam pre neki dan nakupca na pijaci! Ide u veliki market kupi mladi luk za 29din po komadu i na pijaci ga prodaje po 60din!!! Ma pljackaju na sve nacine kao i ova drzava! Uvesti fiskalne kase odmah!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija