Grčić i dalje u EPS-u: Osnovao kancelariju i stavio se na njeno čelo

Nekadašnji v.d. direktora "Elektroprivrede Srbije", Milorad Grčić dobio je novu funkciju u tom preduzeću.
Iako se očekivalo da će, kao najodgovorniji za energetski kolaps u državi napustiti ovu državnu firmu, to se nije dogodilo, piše list Nova.
Tog 12. decembra 2021. godine Srbija je doživela energetski kolaps. Zbog manje od 30 centimetara snega na desetine hiljada građana Srbije ostalo je bez struje, jer su u kopovima Rudarskog basena Kolubara umesto uglja kopali blato.
Grčić je odmah pozvan da preuzme odgovornost, ali se njegovo podnošenje ostavke pretvorilo u sagu koja je trajala punih mesec dana. Tek 12. januara, Grčić javno saopštava da napušta mesto v.d. direktora EPS-a na kom se nezakonito nalazio pune četiri godine.
 
Kako saznaje "Nova", Grčić je istog dana kad je podneo ostavku osnovao i novu kancelariju EPS-a kojom danas upravlja.
 
U pitanju je Kancelarija EPS-a za saradnju sa lokalnim samoupravama u kojoj je imenovao sebe za rukovodioca.
 
Sudeći po onome što se može pročitati u dokumentima, kancelarija će biti angažovana, između ostalog, na izradi predloga sponzorstva i donacija  za lokalnu zajednicu. Zaduženje kancelarije će, takođe, biti i "stimulisanje razvoja saradnje sa gradovima i opštinama i društveno odgovornog poslovanja".
 
Pored Grčića, u kancelariji je zaposleno više od 10 njegovih saradnika.
 
Podsetimo, krajem prošle godine, Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je protiv njega krivičnu prijavu. U prijavi, do koje je došao list "Nova", navodi se da je bivši direktor EPS-a, u periodu od oktobra do decembra, naneo državi štetu od preko 500 miliona evra i ugrozio njen bezbednosni sistem.
  • Vladan

    15.04.2022 13:40
    @Mamislav Tatić

    Da se ne lažemo, Tika je za ove bio Ilon Mask.
  • Mamislav Tatić

    14.04.2022 13:21
    -
    Sve je bilo bolje u vreme Elektrovojvodine, kada su kroz odgovorne pozicije provejavali LSV funkcioneri.
  • Kerefeka

    14.04.2022 12:58
    U prevodu agencija za vadjenje novca iz budzeta.
    Posto eps pliva u novcu onda mu u tom "vadjenju" pomazu jos 10 saradnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija