Dveri podržale sutrašnji protest zbog glasanja protiv Rusije u UN

Pokret Dveri podržao je sutrašnji protest u Beogradu zbog podrške koju je Srbija dala suspenziji Rusije iz Saveta UN za ljudska prava.
Dveri podržale sutrašnji protest zbog glasanja protiv Rusije u UN
Foto: 021.rs
Dveri su u saopštenju pozvale svoje članove i pristalice kao i "druge patriotske stranke, udruženja, ugledne javne ličnosti i građane" da se bez stranačkih obeležja i pod sloganom "Srbi i Rusi - braća zauvek", priključe protestu najavljenom za 19 časova ispred spomenika ruskom caru Nikolaju u centru Beograda.
"Vreme je da ostavimo po strani sve naše političke razlike i pokažemo jedinstvo u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa, a jedan od njih je i neuvođenje sankcija Rusiji jer je Rusija garant očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije i opstanka Republike Srpske", naveli su iz pokreta Dveri.
Ocenili su da je uvođenjem sankcija Belorusiji i glasanjem protiv Rusije u UN, vlast u Srbiji "stala na stranu NATO pakta". 
 
"Ovakve štetne odluke vlasti Aleksandra Vučića nisu uperene samo protiv Rusije, već i protiv Srbije i naših interesa. Zato je sutra pravi trenutak kada treba pokazati aktuelnoj vlasti da im ova promena spoljno-političke orijentacije neće proći", piše u saopštenju Dveri.
  • Peđa

    15.04.2022 08:43
    Jesmo li uveli sankcije SAD kada su izvršile invaziju na Avganistan i Irak? Ili kada su bombardovali Siriju? Jesmo li uveli sankcije SAD, Francuskoj, Italiji i Ujedinjenom kraljevstvu kada su bombardovali Libiju? Nismo. Ne treba biti licemer, pa nekim uvoditi sankcije, a nekom ne. Ne treba nikom uvoditi sankcije. Ili onda uvedi svima gore navedenim.
  • 1948

    15.04.2022 07:36
    Kakva nepravda! Slično kao kad Treći Rajh nije bio póz an u UN! I tada je bilo boškića, samo su se zvali milan, dimitrije i dragoljub.
  • Vera

    15.04.2022 07:15
    Zanima me ...
    ...da li bi Dveri u Drugom Svetskom ratu podrzavali Hitlera? Ovo sad je ista peica, samo drugi zlicinac. Srbi su uvek bili na pravoj strani ali 90tih su promenili steanu i sad kao da su izgubili kompas - uvek na strani zlicina i zlocinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija