Vulin o hapšenju Šarića: Srbija je zemlja u kojoj nema zaštićenih

Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom hapšenja Šarića.
Vulin o hapšenju Šarića: Srbija je zemlja u kojoj nema zaštićenih
Foto: 021.rs
Šarić je ranije osuđen na 15 godina zatvora za međunarodni šverc kokaina i pranje novca, ali se od kraja 2021. godine nalazi u kućnom pritvoru.
Vulin je u pisanoj izjavi podsetio na to da su u okviru međunarodne akcije koju su koordinisali Evropol i Evrodžast srpska policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal uhapsili više lica zbog sumnje da su teritoriju Srbije koristila za izvršenje krivičnih dela na više kontinenata.
"Srbija je pouzdan partner međunarodnih organizacija koje se bore protiv kriminala i zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovim se to i potvrđuje na najbolji mogući način. Borba protiv najtežih oblika kriminala ostaje prioritet MUP, ali i naše Srbije", naveo je Vulin.
 
MUP je prethodno saopštio da je uhapšeno pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.
 
Pored Šarića, za koga se sumnja da je organizator te kriminalne grupe, uhapšteni su i njeni članovi D.L, D.O, U.R. i D.M, dok se, kako se navodi u saopštenju, za ostalim članovima intenzivno traga.
 
Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
Mediji su preneli da su hapšenja povezana s organizovanjem ubistava izvršenih u Srbiji, Crnoj Gori, kao i s ubistvom dva pripadnika "Škaljarskog klana" na ostrvu Krf.
  • Zuzu

    18.04.2022 07:46
    Kada procitam da je neko iz Saj-a ko na primer drzi auto pijace,carde,stanove,pravi dvorce nadomak Novog sada i raskosno zivi sa vilom i bazenom bude gde treba bice mi nekako lakse,a taj Saric i to tatarsko brdo cast izuzetcima koji su zaradili treba preorati.......
  • ГОВНО

    15.04.2022 11:10
    једно
    Зато те и шаљу из Србије у Кину.
  • Lepi Cile

    15.04.2022 09:27
    Ljudi u Srbiji cesto pricaju o Vulinovom stanu od 220 hiljada evra i o njegovoj navodnoj tetki iz Kanade. Ali za mene je jos veca afera to sto je on dezerter (nije sluzio vojsku) a i to sto je kupio diplomu fakulteta. A ni sam ne zna ciju diplomu je kupio, da li novosadskog ili kragujevackog fakulteta, i jedni i drugi peru ruke od njega, negde kazu da je "zavrsio" kragujevacki, negde Novosadski pravni fakultet a svi znaju da nije ni jedno ni drugo nego da ima diplomu koja cak nije ni priznata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija