Nišlija uhapšen zbog zloupotrebe 662.000 dinara državne pomoći - lažno prijavio radnike

Uhapšen je Nišlija koji je osumnjičen da je falsifikovao službene isprave i zloupotrebio državnu pomoć, saopštila je policija.
Nišlija uhapšen zbog zloupotrebe 662.000 dinara državne pomoći - lažno prijavio radnike
Foto: 021.rs
On je, kako se sumnja, od avgusta 2020. do aprila 2021. godine, kao ovlašćeno lice jedne građevinske radnje sačinio lažne ugovore o radu za više osoba u kojima je naveo da su njegovi radnici.
Na osnovu tih ugovora, više puta se prijavio za novčanu pomoć, koju je država davala preduzetnicima u sklopu mera podrške privredi, a novac mu je bio i odobren.
Uplaćeni novac sa namenskog računa S.I. (57) je, kako se sumnja, prebacivao na račun prijatelja koji su ga podizali i davali mu.
 
Osumnjičen je da je time oštetio budžet Srbije za oko 662.000 dinara, saopštila je Policijska uprava Niš.
 
Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i biće priveden osnovnom javnom tužiocu u Nišu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija