Dodik: Iz Sarajeva, Podgorice i Prištine pokušavaju da destabilizuju RS i Srbiju

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine, pokušavaju da destabilizuju Republiku Srpsku i Srbiju.
Dodik: Iz Sarajeva, Podgorice i Prištine pokušavaju da destabilizuju RS i Srbiju
Foto: 021.rs
"Centri iz Sarajeva, Podgorice i Prištine, procenivši da zbog sukoba u Ukrajini mogu ostvariti neki svoj uspeh, napadaju sve što bi moglo da destabilizuje Srbe i njihove dve države - Srbiju i Republiku Srpsku, ali to se neće ostvariti", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.
On je ocenio da je u toku "opšta hajka na srpske pozicije, bile one u Srbiji ili u Republici Srpskoj".
Podsetio je da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti kazao da je Republika Srpska "remetilački faktor", dodavši da, kako je kazao, svi znaju da je svetski remetilački faktor činjenica da je od Srbije, članice UN, na nelegalan način odvojeno Kosovo.
 
Dodik je još rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uoči njegovog današnjeg sastanka sa Visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, preneo stav Republike Srpske da ne priznaje Šmita za Visokog predstavnika.
 
"Rekao sam mu da on nije legitiman, legalno izabran, da se on ne može tretirati kao visoki predstavnik i da u tom pogledu nijedna odluka koju on donese ne može biti relevantna, legalna, legitimna i obavezujuća za nas, te da njegove odluke nećemo objaviti u Službenom glasniku. To znači da neće biti primenjivana na prostoru Republike Srpske", kazao je Dodik.
 
Dodik je naveo da ga je Vučić izvestio da se na sastanku sa Šmitom suprotstavio nametanju rešenja.
 
"Očigledno čovek (Šmit) po svetu pokušava da pridobije legitimitet. Nije važno na kojoj se on destinaciji nalazi i sa kim se sreće. On legitimitet jedino može pribaviti u Savetu bezbednosti UN, a tamo ga ne vidimo", kazao je on.
  • l

    15.04.2022 17:00
    l
    @Vladan
    Ne razumem tvoje pitanje i podelu na Vas i Nas, a ti ocigledno ne razumes ni kompleksnost drzave kakva je bih,svetske migracije a ocigledno ni najprostije geopoliticke poteze,tako da se sva moja dalja konverzacija sa tobom nema smisla. Ako imas problem sa tri prsta,cinjenicom da je Srbija po ustavu drzava svih njenih gradjana i svih Srba, promeni ustav, prijavi se za posao nekog NVO fonda kao sto obicno rade svi oni kompleksasi koji su nesposobni da se snadju na zapadu ili da migriraju tamo ili u Srbiji na posten nacin, pa ovde pljuju po napacenom srpskom narodu zarad sacice dolara.
    Da li mislis da u Madjarskoj teraju nase Vojvodjanske madjare ili Srbe koji su dobili madjarsko drzavljanstvo nazad u Srbiju? Uzmi u obzir da Madjari u Srbiji nisu zivotno ugrozeni kao sto je to cesto bio slucaj sa Srbima u BIH i na Kosovu? Uostalom Srbi u RS i nemaju automatsko drzavljanstvo Srbije kao sto je to slucaj sa svim drugim evropskim EU drzavama i njihovim narodima van matice, tako da nemoj da se brines.
  • Vladan

    15.04.2022 16:14
    @l

    Jel to važi i za sirijske migrante kad dođu kod vas ili samo za vas što mašete s tri prsta da dobijete tuđe pasoše?
  • l

    15.04.2022 14:02
    l
    @NS
    Zastitni

    Ko si ti da zabranis i odredjujes obicnim ljudima iz RS gde ce da zive?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija