Učenici iz Vojvodine od danas na prolećnom raspustu, za ostale đake još četiri nastavna dana

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas je počeo prolećni raspust koji traje do ponedeljka, 25. aprila, a đaci se u školske klupe vraćaju u utorak, 26. aprila.
Učenici iz Vojvodine od danas na prolećnom raspustu, za ostale đake još četiri nastavna dana
Foto: 021.rs

Naredni odmor imaće za prvomajske praznike, a pošto 1. maj "pada" u nedelju, neradni će biti ponedeljak i utorak, 2. i 3. maj.

Što se tiče učenika iz ostatka Srbije, njih naredne nedelje očekuju još četiri nastavna dana do predaha.
Prema školskom kalendaru Ministarstva prosvete (važi na teritoriji Srbije sem Vojvodine) prolećni raspust je predviđen samo za osnovce - od petka, 22. aprila do utorka 3. maja, a prvi radni dan u nastavku drugog polugodišta je sreda, 4. maj.
 
Srednjoškolci će odmarati za vreme uskršnih i prvomajskih praznika, pa će sa vikendima imati četiri neradna dana za Uskrs (od 22. do 25. aprila) i još toliko za Prvi maj (od 30. aprila do 3. maja).
 
Podsetimo da je školska godina produžena za tri dana zbog pomeranja jesenjeg i sretenjskog raspusta, pa će umesto do 21. juna trajati do 24. juna.
 
Za učenike osmog razreda drugo polugodište se završava 10. juna, za maturatne gimnazija 27. maja, a đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola sa nastavom završavaju 3. juna.
  • Nikola

    15.04.2022 14:35
    Poslednji preostali artefakt aparthejda iz sedamdesetih, nejasno je sto ovo jos nije ukinuto, pa u Vojvodini sada ima procentualno vise Srba nego u Sumadiji. Besmislica kojom se nista ne dobija i koja nista ne znaci.
  • Ja

    15.04.2022 14:08
    #Boki
    Nikada! Bosanci da se vrate pa neka tamo kroje u njihovoj kuci!


  • Boki

    15.04.2022 13:24
    Kada ce obrazovni sistem biti isti za celu Srbiju, a tako i raspusti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija