Treća kazna doživotnog zatvora u Srbiji: Osuđen jer je zapalio ženu

R.B. (52) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.
Treća kazna doživotnog zatvora u Srbiji: Osuđen jer je zapalio ženu
Foto: 021.rs
Ovo je treća kazna doživotnog zatvora koja je izrečena u Srbiji, od kada je ova kazna uvedena 2019. godine.
 
R.B. je produžen pritvor do upućivanja u zatvor na odsluženje kazne.
On je osuđen za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje. Sudija je prilikom izricanja presude rekao da je bio psihički uračunljiv kada je počinio zločin.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe, a Apelacioni sud će doneti pravosnažnu presudu.
R.B. je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih teških opekotina.
 
Prema optužnici, on je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela.
 
Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok mu je bila okrenuta leđima, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio i zapalio.
 
Žena je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je jake bolove sve do smrti, dva dana kasnije.
 
Pored toga, R.B. se tereti i da je u junu 2020. godine, u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda.
  • Ema

    16.04.2022 02:26
    Smrtna kazna!
    Kakva doživotna kazna, na smrtnu ga osuditi. Njega treba politi benzinom i zapaliti. Monstrum.
  • Realista

    15.04.2022 20:39
    @Banderaš
    Dobro je što ne postoji smrtna kazna, pored ovakvog sudstva, dosuđivali bi je nepodobnima a ne krivima...
  • V5

    15.04.2022 19:56
    Na žalost
    Smrtna kazna je neophodna bar na brdovitom Balkanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.