FOTO: Bačene dimne bombe na protestu podrške Rusiji u Beogradu

Mladići sa kapuljačama i maramama preko lica zapalili su baklje i bacali dimne bombe na protestu podrške Rusiji u Beogradu.
FOTO: Bačene dimne bombe na protestu podrške Rusiji u Beogradu
Foto: FoNet

Protest zbog odluke Srbije da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija glasa za isključenje Rusije iz Saveta za ljudska prava počeo je u 19 sati ispred spomenika ruskom caru Nikolaju Drugom u centru Beograda.

Uz zastave Srbije i Rusije i transparent sa konturama Kosova na kome piše "Nema predaje", građani su slušali ruske pesme.
 
 
Intonirana je himna Rusije, koju su građani pozdravili aplauzom, a potom i himna Srbije.
Učesnici protesta su se nakon obraćanja nekoliko govornika premestili ispred zgrade predsedništva, gde je grupa mladića bacila dimne bombe i palila baklje.
 
 
Na metalne rešetke prozora na zgradi predsedništva okupljeni su postavili rusku zastavu, a protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića uzvikivali su pogrdne parole.
 
Nakon okupljanja ispred Predsedništva, nekoliko hiljada učesnika protesta krenulo je do ambasade Rusije, noseći veliku rusku zastavu, a ulice kojima su prolazili bile su zatvorene za saobraćaj.
 
Više učesnika na protestu nosilo je majice sa latiničnim slovom "Z" kojim su obeležene ruske jedinice koje učestvuju u napadu na Ukrajinu, nošene su slike ruskog predsednika Vladimira Putina i uzvikivano je prezime beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.
 
Protest je završen nakon dva i po sata, ispred ruske ambasade, intoniranjem himne te zemlje.
 
Na zgradi ambasade Rusije, pred kraj protesta, otvoren je prozor kroz koji je izbačena zastava Srbije.
  • xc

    19.04.2022 07:30
    rusija
    Ajde Rusofili i Ukrajinci

    Odvojte se od nas i pustite nas da zivimo slobodno u Vojvodini
  • slavko

    18.04.2022 23:09
    Podrška otimačima nam NISa.
    Podrška onima koji agresiju u Ukrajini pravdaju time da neće da dozvole genocid koji se desio u BiH i da te neke oblasti imaju pravo da se otcepe kao i Kosovo što je moglo.
  • 002211

    18.04.2022 12:29
    Ovi Limanci nisu normalni. Zar ne znaju šta je život i sreća..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.