Novi ambasador SAD Kristofer Hil: Prioritet mi je da slušam i shvatim šta se zapravo dešava u Srbiji

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, koji je stigao u Beograd pre dve nedelje, istakao je da za početak mora mnogo da sluša.

Kaže da mu je prioritet da shvati šta se zapravo događa u današnjoj Srbiji.

"Srbija je drugačija zemlja nego što je bila, neki prioriteti su se promenili. Ali ono što znam je da su ljudi ovde usredsređeni na budućnost, kao što sam i ja", rekao je Hil u intervjuu za RTS.

Na pitanje da li očekuje da odnosi između SAD i Srbije nastave da se razvijaju u dobrom pravcu, Hil je kazao da među dvema zemljama ima mnogo zajedničkih interesa, na mnoge delove sveta gledaju na isti način, slična gledišta imaju u vezi sa mnogim pitanjima.
 
"Volimo NBA, na primer. Pun potencijal odnosa još nije ispunjen, tako da mislim da možemo da radimo na tome zajedno", naglasio je novi ambasador SAD.
 
Ukrajinsku krizu Hil vidi kao jednu od najdubljih u Evropi, kakva se nije mogla videti mnogo godina.
 
"Zastrašujuće je ono što vidimo da se dešava u Ukrajini svakoga dana - stradanja civila, uništavanja velikih gradova od istorijske važnosti. Iskreno, nisam siguran gde bi to moglo da vodi, ali siguran sam da danas živimo u drugačijem svetu od onog pre 24. februara", naveo je Hil.
  • usa citizen

    16.04.2022 18:58
    hill
    gde god je dosao ovaj gospodin hill.tu su vrlo brzo pocinjali oruzani sukobi.
  • realno

    16.04.2022 17:22
    Srbi i jesu za posmatranje, ali od strane ekspertskih timova za razne fobije.
  • Magda

    16.04.2022 17:04
    Doso Amerikanac da vidi najveće licimure na svetu. Koriste iphone i windows android, kupuju nemacko a hvale rusko. Otice taj nazad kuci u Ameriku ludji nego sto je dosao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.