Muškarac tukao ženu i njenog psa u Zemunu; Mihajlović: Niko od prolaznika nije pomogao ženi

Na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video-snimak, na kojem se vidi kako nepoznati muškarac udara ženu i šutira njenog psa nasred ulice u Zemunu.

Na snimku se vidi kako žena čuči na podu dok se oko nje bore dva psa.

Jedan je navodno njen pas, koji je bez povoca i drugi u vlasništvu muškarca koji stoji iznad njih, prenosi Nova.

Muškarac je prvo šutnuo psa, a nakon toga počeo da udara ženu koja leži na podu i drži njegovog psa, verovatno pokušavajući da ih razdvoji.
 
"Ne vuci mog psa, ne vuci mog psa, gde ti je povodac", vikao je muškarac.
 
Iako su se životinje ubrzo razdvojile, muškarac sa snimka nije prestao da verbalno napada ženu, te je potom ponovo fizički napao, gurao i udario.
 
Na ulici niko nije reagovao. Jedan čovek je nedaleko od mesta nasilja šetao svog psa i video ceo događaj, ali se nije mešao.
 
Snimak možete da pogledate OVDE.
 
Mihajlović: Neverovatno da nije od prolaznika nije zaštitio ženu
 
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da smo zahvaljujući društvenim mrežama svedoci koliko je nasilje nad ženama rasprostranjeno, ne samo u porodičnim i partnerskim odnosima, već i na ulici, saopšteno je iz njenog kabineta.
 
Mihajlović je, reagujući na nasilje muškarca nad ženom na ulici u Zemunu, koje je objavljeno na društvenim mrežama, istakla da je neverovatno da niko od prolaznika nije osetio potrebu da se umeša i zaštiti ženu.
 
"Jedno istraživanje nam je pokazalo da baš u Zemunu svaka četvrta žena nosi suzavac da bi se osećala bezbednije. U Pančevu, na primer, svaka šesta žena ne ide noću sama. To je stvarnost koju živimo u svakom delu Srbije, bilo da je dan ili noć, bilo da koriste autobus ili taksi ili pešače", navela je Mihajlović.
  • Dejan

    20.04.2022 22:14
    diskriminacija po vrsti
    a psu ... jeli ko pomogao ?
  • B

    18.04.2022 21:20
    brza reakcija
    Steta sto nije tako i u oblasti energetike, pa lepo da ostavku, ovde bi se bolje snasla.
  • /

    18.04.2022 11:12
    ma dajte
    pa nije mi ni na kraj pameti da se umesam u tucu pasa, svog inace i nemam. A Zorana Mihajlovic neka patrolira ulicama i ispravlja nepravde i miri tudje zvadjene pse, ja cu i ubuduce ovakve scene da zaobidjem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.