Krivična prijava protiv Grčića kao svađa unutar porodice: Zagorka Dolovac ćuti

Krivičnu prijavu protiv bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića pojedini predstavnici sindikata energetike vide kao političku priču za koju je upitno da li će dobiti sudski epilog, prenosi N1.
Krivična prijava protiv Grčića kao svađa unutar porodice: Zagorka Dolovac ćuti
Foto: Pixabay
U decembru 2021. termoelektrana u Obrenovcu je gotovo stala. Iz EPS-a su tada dolazila uverenje da je glavni krivac za to – sneg.
 
Ministarka rudarstva Zorana Mihajlović krivca vidi u jednoj osobi – Miloradu Grčiću. Iako je bila članica vlade kada je postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora EPS-a, zbog energetskog kolapsa, 20. decembra prošle godine podnela je krivičnu prijavu protiv njega Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Navode iz prijave, pojedini predstavnici sindikata vide kao lični sukob čelnika energetskog sistema. Kažu i da je time pokazano da Srbija nije uređena država.

"To mi izgleda kao svađa unutar porodice, a gde se pokazuje da je porodica starija od države, jer da postoji država ne bi imala šta ministarka Mihajlović da podnosi krivične prijave, nego bi već organi gonjenja, u cilju zaštite imovine države, a to je imovina svih građana Srbije, preduzeli određene neophodne mere", navodi za N1 Dragoslav Ljubičić iz Sindikata rudarstva i energetike "Nezavisnost".
 
Od podnošenja krivične prijave prošlo je skoro četiri meseca. Iz Transparentnosti Srbija poručuju da je nedopustivo to što se javni tužilac Zagorka Dolovac još nije oglasila.
 
"Javni tužilac bi trebalo da saopšti građanima šta je uradio ovim povodom, da li misli da u ovome što je ministarka ukazala ima elemenata krivične odgovornosti i da onda, ako ima mesta odgovornosti, pokrene takve postupke i protiv svih ostalih koji se nalaze u sličnom položaju i koji se slično ponašaju", kaže Nemanja Nenadić iz Transparentnost Srbija.
 
Višegodišnje rukovođenje EPS-om sa mesta v.d. direktora Grčić je okončao 12. januara, a mediji prenose da je, istog dana kada je podneo ostavku, u EPS-u osnovao kancelariju kojom danas upravlja.
 
O tome se ministarka Zorana Mihajlović nije oglasila.
  • milicica

    17.04.2022 17:33
    to je placeno cutanje
    Pa sto da ne cuti kad za to godisnje zaradi stan.
  • Forenzičar

    17.04.2022 14:12
    Legenda kaže : " Jednom je, u obilasku poplavljenog grada, glavni kontrolor ogladneo, i pošto šef za vanredne situacije i antiterorističku borbu protiv prirodnih pojava, nije poneo SDO, videše pečenjaru i poželeše da ručaju lignje na žaru, sa svežih Savskih vodotokova + izlivene kanalizacije. Drug gazda, a ispostaviće se i član, im predloži da ručaju prase na ražnju, direktno na kopovima ćumura". Ostalo je istorija.
  • Dudule

    17.04.2022 10:20
    Virtualno
    Treba prvo utvrditi da li gospođa Dolovac uopšte postoji, ili je lik izmišljen za potrebe video igrice..vladajuće stranke..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.