Manojlović: Neprimereno obraćanje Vučića, kuva građane ko žabu za nastavak projekta Rio Tinta

Direktor "Kreni - promeni" Savo Manojlović kaže da će vlast konsultovati istraživanje javnog mnjenja oko nastavka projekta Rio Tinto.
Međutim, kako je Manojlović istakao, očigledno je da vlast da pokušava da "skuva" građane za nastavak projekta.
Predsednik Aleksandar Vučić gostujući sinoć u emisiji "Hit tvit" na Pinku, komentarisao je da je projekat otvaranja rudnika u dolini Jadra završen.
"Koja se zemlja odrekla litijuma, ili nafte, koja je još prljavija? Moraju Srbi da se odreknu da bi bili siromašniji. Zašto prvo nismo sačekali da vidimo studije o štetnosti, već je popušteno pod pritiskom. Mogli smo od Loznice mali Tokio da napravimo. A sada stanovništvo u Podrinju napušta te krajeve. Šta imamo od Loznice do Bajine Bašte? Koliko ljudi imamo? Tu stvarno živi ne više od 125.000 do 130.000 ljudi. Biće još manje. A što ne napravimo da bude 300.000 ljudi", naglasio je Vučić u emisiji.
 
Manojlović za Nova.rs kaže da sve najnaprednije zemlje nisu bazirane na rudarstvu, te da je neprimereno da se predsednik na ovakav način obraća građanima.
 
"Narod Srbije će od litijuma imati koristi i živeti onako dobro kao što živi narod Konga od dijamanata. Čuli smo priče o Tokiju i Las Vegasu, a sve najnaprednije ekonomske sile nisu bazirane na rudarstvu. U svakom slučaju, neprimereno je da se predsednik republike na ovaj način obraća građanima", jasan je Manojlović.
 
On dodaje da je Vučić u svom maniru sam gostovao u emisiji, bez mogućnosti da mu bilo ko odgovori na njegove navode.
 
"Ima ona izreka da je čovek najjači kad je sam, a za njega bi moglo da se doda da je najjači kad je sam u TV studiju. Kada je reč o budućnosti projekta rudnika, vladajuća stranka će konsultovati istraživanja javnog mnjenja na osnovu čega će definitivno doneti odluku. Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da je i njegovo biračko telo protiv otvaranja rudnika, a sve ovo liči na kuvanje žabe - vlast pokušava da skuva javno mnjenje ponovo za ovaj projekat", ističe on.
 
Budući da je inicijativa "Kreni-promeni" sakupila 32.000 potpisa za narodnu inicijativu o zabrani istraživanja bora i litijuma, Manojlović kaže da se čeka trenutak kada će ona biti predata Narodnoj skupštini.
 
"Čekamo da se konstituišu novi organi Narodne skupštine, nakon čeka ćemo videti kakvi će biti koraci. Poruka svim građanima je: No pasaran", zaključuje Manojlović.
  • Sasa KG

    19.04.2022 10:19
    zapeta puska
    Samo vas gledamo(cekamo)!
  • Krokodil

    18.04.2022 19:12
    Laž i obmana
    I Vučic i Brnabic više puta ponovise da je Rio Tintu zaustavljen dalji rad u Srbiji.
    Sada Vucic spominje samo Loznicu, i da ce analizirati misljenje javnosti?! Ko laze javnost , i nekaznjeno?
    Zakonom treba onemoguciti prodavanje svih resursa Srbije strancima. Vucic to radi, skriveno od gradjana. Srbija dobija 3% dobiti, a stranci odnose 97% ,nase rud.bogatstvo. Ekoloski uniste sve,zemlju, vodu, vazduh. Ostave pustos!
  • Aktivista sa Futoške

    18.04.2022 18:27
    Bravo Savo!
    Ovo treba ponavljati pink i hepi ispranim mozgovima dok ne shvate:
    "Narod Srbije će od litijuma imati koristi i živeti onako dobro kao što živi narod Konga od dijamanata. Čuli smo priče o Tokiju i Las Vegasu, a sve najnaprednije ekonomske sile nisu bazirane na rudarstvu."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.