MUP traži međunarodnu pomoć zbog lažnih dojava o bombama

Na adrese više tržnih centara u Srbiji danas su sa mejl adrese servisa "Protonmail" upućene poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, saopštio je MUP.
MUP traži međunarodnu pomoć zbog lažnih dojava o bombama
Foto: 021.rs

Kako se navodi, kontradiverzionim pregledom, ustanovljeno je da su sve dojave bile lažne.

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su tržnim centrima Rajićeva, Merkator Centar Beograd, Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa "Protonmail", mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate i pretnje Aerodromu "Nikola Tesla" i kompaniji Er Srbija.
 
Prema operativnim saznanjima, pretnje su upućene sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.
 
Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa ovim krivičnim delom, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela, navodi MUP.
  • Trazite medjunarodnu

    19.04.2022 05:34
    pomoc policije
    I za ovaj strasan pokusaj ubistva koji je organizovala grupa psihopata koji su se uvukli medju postene navijace Crvene zvezde da b dokazali bespogovornu lojalnost vlastima i predsedniku, a u stvarnosti su diskreditovali predsednika koji je "odrastao na sipki" i ministra policije, istinskog "zvezdasa", koji je pobedonosno prisustvovao derbiju, srecan sto nema vise onih skarednih povika navijaca Partizana!
    Mora se dokazati da oni nemaju nikakve veze sa raspirivanjem ovog nevidjenog zla i pokusaja ubistva ove seoske decice!
    Zar je malo ubistava po Srbiji upravo zbog toga nastalo! Citava jedna grupacija, koja je posle "porasla i osamostalila se" nastala je zbog toga! Zar je to odbrana casti vodje! Osvestite se, ljudi! I sam predsednik je rekao da je to samo sloboda govora! Neka vicu! Slobodno! Sto ste utihnuli!
    Zar je ovo odbrana casti - institucije predsednika!
    A sta da su deca izgorela? Zar je malo zrtava?
  • Djordjije

    19.04.2022 04:03
    U p o m o c
    Evo ja zivim u C. Gori, za vas inostranstvo gospodin pukovnik Vulin. Kako mogu da vam pomognem?
  • Trolololo

    18.04.2022 22:01
    Trolololo
    Ovo se lako rešava pošalju se isti takvi mailovi u letoniju litvaniju I estoniju... Ove nacije su kao oni zakrzljali likovi koji uzmu i sutnu još jednom nekog lika koji se već valja po podu tako da drugačije sa njima ne moze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.