Miki Manojlović: Vučić je De Gol za našu političku sredinu i opoziciju

"Mene ne upotrebljava niko", kaže glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji.
Gostujući u emisiji Persona non grata na N1, kazao je da je "velika laž" da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište. Za predsednika Aleksandra Vučića kaže da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Šarlom de Golom.
"Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol", rekao je za N1 Manojlović.
Na pitanje da pojasni, kazao je da Vučić "vodi politiku koja ima takve rezultate".
 
Za Srbiju kaže da je "u totalnom sendviču" u političkom smislu i da je ceo jugozapadni Balkan "eksperiment koji traje jako dugo".
 
Upitan u kom to pravcu Vučić vodi zemlju, odgovara - tamo gde mora.
 
Prema njegovim rečima, aktuelni predsednik je pokušao da ujedini građane i da bude premijer, a potom i predsednik svih.
 
Na pitanje šta je cena kada umetnik podrži vlast, ističe da ništa nije dobio, a za navode da mu je obećavana zgrada za pozorište kaže da su "velika laž i sramota".
 
Kako je kazao, demokratija je "luksuz istorijskih činjenica koje nismo u glavu stavili".
 
"Nemamo iskustvo kroz koje moramo proći da bimo gradili demokratiju koja nam je neophodna", rekao je Manojlović.
  • Miki

    15.05.2022 12:54
    Narode , kupi poslednji NIN
    Kupite poslednji broj NIN -a .Čitajte ceo članak.
  • Pera

    23.04.2022 03:50
    Ne verujte glumcu koji "ne glumi".
  • Grof Sekereshi

    22.04.2022 17:34
    @Pera
    Gospon Pero, jel vi ozbiljno mislite to sto ste napisali? Manojlovic, pazi ovo, GLUMI to kakvim ga vi zamisljate, to su mu filmske uloge koje je zamislio scenarista tog filma a ne Manojlovic kao persona iz stvarnog zivota. Glumac igra ulogu onako kako mu je neko drugi (scenarista, reziser) zamislio pa u skladu sa tim psuje, prostacki se ponasa, "siluje" i "ubija". Kratko, to je uloga, a meni je neverovatno da neko u XXI veku poistovecuje glumca sa njegovom ulogom.

    Svojevremeno je pokojni Stevo Zigon pricao da je u vreme kad je glumio majora Krigera u "Otpisanima" na ulici dozivljavao torturu od prolaznika, pljuvali su ga, vredjali i dobacivali mu da je fasisticko djubre. Zigon je sa osmehom pricao da mu je to bila najbolja potvrda da je odlicno odigrao ulogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.