Vozač opisao kako je nakon derbija zapaljen kombi u kojem je bilo osmoro mladih

Posle "večitog" derbija između Crvene zvezde i Partizana, na putu Mladenovac - Topola grupa navijača presrela je kombi i zapalila ga dok su putnici bili u njemu.
Sekunde su delile putnike od tragedije, tvrdi vozač kombija Igor Grujić. Sve se dogodilo u subotu uveče po povratku sa derbija iz Beograda. Na izlasku iz Mladenovca, kombi je opkolilo nekoliko vozila i petnaestak maskiranih napadača.
"Upali smo u klinč. S prednje strane je taj auto ukočio, s leve je prišao jedan auto, otpozadi jak udarac koji je decu probudio i onda je nastao haos. Počeli su da udaraju u kombi, kako koje staklo polome - ubace baklju. Deca unutra počela su da se pale. Decu sam jutros zvao da pitam kako su, imaju dosta problema, kod psihijatra su, na lekovima, ne mogu da spavaju, uplašeni", kaže za RTS vozač kombija Igor Grujić.
 
 
Foto: RTS (Screenshot)
Ni kombi ni putnici nisu imali navijačka obeležja, pa Grujiću nije jasno zašto su napadnuti. 
 
Četvoro od devetoro putnika pregledano je u Kliničkom centru u Kragujevcu, nakon čega su pušteni na kućno lečenje, potvrđeno je RTS-u.
 
"Po meni je ovo tipični primer fudbalskog huliganizma, odnosno nasilja u sportu koje u skladu sa svim onim istraživanjima i što se događa ne samo u Srbiji nego i u drugim evropskim zemljama, gde se nasilje sa stadiona premešta na rubne delove grada, pa čak i na neke ruralne sredine", navodi doc. dr Božidar Otašević sa Kriminalističko-policijskog univerziteta.
 
 
Foto: RTS (Screenshot)
 
Slučaj će, dodaje Otašević, biti težak za rasvetljavanje.
 
"Tu nemamo ni neke video-zapise, nemamo nikakve svedoke, jednostavno nemamo nikakve informacije osim onog što smo za sada dobili od oštećenih. Nismo ni sigurni, ja bar nisam, da li je to neka dogovorena tuča, da li su u pitanju bili navijači, itd", dodaje Otašević.
 
Policija se nije zvanično oglašavala, ali kako nezvanično saznaje RTS, svi napadnuti su punoletni i radi se na identifikaciji počinilaca.
  • /

    20.04.2022 13:34
    /
    jel vidite da nismo daleko od naci nemacke
  • Db

    20.04.2022 13:25
    ...
    Ovo je nesto najstrasnije sto sam procitala u poslednjih 20 godina!!!! Da neko iz dosade, obesti, zabave, ludila, cega li vec ne, pokusa da ubije - zapali ljude!
  • A sto predsednik ne

    20.04.2022 12:04
    Dozvoljava
    Da se kaze da su to navijaci.njegove Zvezde uradili! Da su Belivikuvi - znalo bi se posvuda!
    Belivuk ubijao krimose, a ovi nevine seljacice!
    Ako su skandirali Vucicu treneru, zar ne moze predsednik lepo da objasni da svi shvate da se to ne sme da radi u Srbiji, nego sto prica da je to demokratsko pravo a ovamo zbog toga ubija! Cuj, da nam deca izgore zbog te gluposti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.