Brnabić: Uvek govorim istinu građanima - odlučno demantujem da smo obećali uvođenje sankcija Rusiji

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da "želi da demantuje" spekulacije da je već dogovoreno da Srbija uvede sankcije Rusije.
Brnabić: Uvek govorim istinu građanima - odlučno demantujem da smo obećali uvođenje sankcija Rusiji
Foto: 021.rs
Kako je naglasila, to čini "potpuno jasno i odlučno, ništa nije obećano i dogovoreno".
"Uvek pričamo istinu građanima. Jedini je stav u ovom trenutku, stav našeg Saveta za nacionalnu bezbednost i Vlade, a to je da smo protiv uvođena sankcija Rusiji kao i da poštujemo teritorijalni integriteta Ukrajine", rekla je Brnabić za RTS.
Ona je navela da je teško braniti principijelni stav Srbije, ali se "to čini iz dana u dan, jer smo izloženi svakodnevno pritiscima".
 
"Međunarodno pravo je jasno, to što ga sile sveta upotrebljavaju na način kako njima odgovara u datom trenutku, to je druga stvar. Nas kao teritorijalno malu zemlju brani to međunarodno pravo", rekla je Branabić.
  • Ns

    20.04.2022 18:59
    Ns
    Srbija u svojoj istoriji nije imala ovakvog premijera.Lazni premijer.
  • Mašnica

    20.04.2022 15:31
    AV, je veoma labilna ličnost ,izdržće pritisak cela 4 dana , ko i prošli put kad izdade ruse u UN .
  • Dimitrije

    20.04.2022 14:36
    Ako vec Srbija uvede sankcije Rusiji, i stane medju 33 drzave koje su to isto uradile ,a koje naoruzavaju Ukrajinu. Red je da i Srbija posalje oruzije Ukrajini kad smo im se vec pridruzili u ratu protiv Rusije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.