Usvojeno: Evo ko sve u prosveti dobija 10.000 dinara državne pomoći, a ko ne

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila odluku o isplati državne pomoći od 10.000 dinara prosvetarima.
Usvojeno: Evo ko sve u prosveti dobija 10.000 dinara državne pomoći, a ko ne
Foto: 021.rs
Doneta je odluka da ovu pomoć dobiju zaposleni u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, kao i ustanovama učeničkog i studentskog standarda. 
Ova pomoć biće isplaćena i zaposlenima u institutima, inovacionim centrima i istraživačima zaposlenim u visokoškolskim ustanovama.
Kako je soapšteno iz Vlade Srbije, za te namene je u državnoj kasi obezbeđeno 1.600.000.000 dinara za zaposlene u svim nivoima obrazovanja.
 
Predškolske ustanove ne dobijaju pomoć
 
Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije Bosiljka Jovanović zatražila je danas hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim.
 
Sastanak je zatražen jer su zaposleni u predškolskim ustanovama, kako navodi za Danas, kao prva i osnovna lestvica u oblasti obrazovanja, izuzeti iz Zaključka o dodeli pomoći od 10.000 dinara.
  • Sana

    27.04.2022 20:29
    STIDI SE DRZAVO
    SRAMOTA.... radili smo bez prestanka tokom citave korone.... sve smo dobile virus, neke koleginice i 2 puta.... mi nismo drzale online casove vec dane i dane provodile sa decom i brinule o njima.... SRAMOTA BRE!!!!
  • Lena

    26.04.2022 13:30
    "pomoć"
    Mi ne tražimo pomoć-milostinju.Mi smo jedini zaposleni u ovoj državi,koji da bi valjano i kvalitetno obavljali svoj posao,moraju da finansiraju -ulažu u svoj rad.
    Mi-vaspitači,odgovorno tvrdim smo od početka radne godine kupili od svog novca jako puno sredstava za rad sa decom,što prelazi iznos od tričavih 10000din.
    Ali ,oni koji se bave predškolstvom,neeeemaju pojma o težini ovog vrlo humanog i odgovornog posla.
    I niko i nikada neće moći da nas obriše iz prosvete.
    Deca što usvoje do 6e god.usvojila su za ceo život.Sve kasnije je manipulacija već usvojenog.
  • Uciteljica

    23.04.2022 14:15
    Da li i meni sleduje?
    Drze me na minimalcu 20 godina,da li i meni sleduje 10 h?Inace sam uciteljica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.