FBD: Vulin zloupotrebljava sajt MUP-a i funkciju ministra

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) je oštro kritikovao način na koji je Aleksandar Vulin, "kao manjinski koalicioni partner vlasti", plasirao političku izjavu.
FBD: Vulin zloupotrebljava sajt MUP-a i funkciju ministra
Foto: 021.rs
Kako je naveo FBD, u pitanju je zloupotreba internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova i funkcije ministra.
FBD je u saopštenju istakao da "ono što je najspornije" u izjavi Vulina nije njen sadržaj koji, "polazeći od toga ko izjavu daje, nije ni mogao biti drugačiji", već način na koji je ta izjava plasirana u javnost.
Navedeno je da Vulin poruku plasirao kao manjinski koalicioni partner vlasti "i da njom direktno vrši pritisak na formiranje i politiku buduće vlade".
 
Ukazano je da on "to ne čini kao predsednik stranke, već sa pozicije ministra u tehničkom mandatu", te ocenjeno da "time Vulin direktno zloupotrebljava društvenu i medijsku vidljivost MUP".
 
FBD smatra i da plasiranje izjave Vulina "predstavlja krunski dokaz da u ovom izuzetno politički delikatnom trenutku po Srbiju on ne može i ne sme biti u razmatranju za člana buduće vlade ili u državnoj službi", ukoliko Srbija nastavlja svoj put ka EU.
 
Ova reakcija FBD je na jučerašnju Vulinovu izjavu da "nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta".
 
U saopštenju MUP-a je preneta Vulinova izjava, povodom vesti da će EP usvojiti Rezoluciju kojom će od Srbije tražiti da uvede sankcije Rusiji, i poziv poslanicima Evropskog parlamenta "da nastave s politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji".
 
Inače, o tome kako ministar Vulin zloupotrebljava sajt MUP-a da se obračuna sa neistomišljenicima, 021.rs je pisao još prošle godine, a tekst pod nazivom "Vulinov 'kiks' faktor: Saopštenja ministra - horor koji traje"možete pročitati na OVOM LINKU.
  • Bibilibi

    21.04.2022 12:28
    Tetkino zlato
    Ljubi ga tetaka i Kanade!
  • šta

    21.04.2022 11:33
    bi
    dala zgubidan opozicija da imaju Vulina (ili sličnog) !
  • Telep

    21.04.2022 10:29
    Ako ga ovi napadaju, onda je sigurno Vulin u pravu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.