Porodica iz Sombora prva koja je dobila subvenciju države za kupovinu prvog stana

Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je doneto prvo rešenje za pomoć majkama za kupovinu prvog stana.
Porodica iz Sombora prva koja je dobila subvenciju države za kupovinu prvog stana
Foto: Pixabay
Reč je o porodici iz Sombora, koja ima tromesečnu bebu, i koja kupuje prvi stan od 96 kvadrata.
Pomoć države u iznosu do 20.000 evra namenjena je kupovini ili izgradnji prve nekretnine, a mogu da je dobiju majke koje su dobile dete posle 1. januara ove godine.
 
Ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad Darija Кisić izrazili su zadovoljstvo što je država još jednom pokazala da je sposobna da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija i što pomaže gradjanima u rešavanju važnih životnih pitanja, navodi se u saopštenju.
Кisić je pozvala sve žene koje su i koje će u ovoj, i u narednim godinama, postati majke, a koje nemaju rešeno stambeno pitanje, da iskoriste pravo koje im država garantuje.
 
"Maksimalan iznos sredstava koja se mogu dodeliti je 20.000 evra, a potrebno je da su ukupni prihodi podnosioca zahteva i supružnika, odnosno vanbračnog partnera, niži od dve prosečne neto zarade u Srbiji", objasnio je Mali.
 
Dodao je da je novac za ovu meru obezbeđen u republičkom budžetu i da država ima dovoljno sredstava da isplati pomoć svima kojima ona bude odobrena.
  • B

    21.04.2022 16:03
    B
    Nebi im bio u kozi! Sa ovom naprednom bagrom netreba imati nista!
  • XZ

    21.04.2022 15:56
    Smesno
    Bas bih volela da vidim porodicu koja sa zahtevanim primanjima kupuje stan od 96 kvadrata. Cirkus.
  • Stara Novosađanka

    21.04.2022 15:40
    Porez
    Jako je lepo kad država pomaže za kupovinu stana.
    Ali je nepošteno, kad mladi, vredni ljudi, koji nisu u braku i nemaju decu, kupuju svoj prvi stan, i moraju platiti porez, jer samo je novogradnja oslobođena poreza.
    Pa ja to gledam ovako. Mladi ako hoće pomoć države za kupovinu prvog stana, prvo neka naređaju nekoliko dece, u nekom podstanarskom stanu, koji skupo plaćaju, što znači, moraju prvo postati sirotinja sa siroćićima, pa tek će onda dobiti. A oni, koji unapred razmišljaju, rade, upuste se u dugogodišnje kredite, njima porez i veliki šipak.
    Znači, ljudi, pravite siroćiće !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.