Oglašena prodaja Geneks kule na Novom Beogradu, početna cena dve milijarde dinara

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika kao stečajni upravnik oglasila je danas prodaju Geneks kule ili Zapadne kapije Beograda, zgrade u vlasništvu spoljnotrgovinske firme Generaleksport.
Oglašena prodaja Geneks kule na Novom Beogradu, početna cena dve milijarde dinara
Foto: FoNet/AP
Prodaja je zakazana za 23. maj, po početnoj ceni od dve milijarde dinara (2.086 705 183).
Potencijalni kupci će Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika morati da uplate 900.000 dinara za dokumentaciju i depozit od 834,68 miliona dinara ili polože neopozivu prvoklasnu bankarsku garanciju, naplativu na prvi poziv, najkasnije do 16. maja.
Zapadna kapija Beograda prodaje se u viđenom stanju posle nekoliko neuspešnih pokušaja prodaje u poslednjih desetak godina.
 
 
Kula se sastoji od 28 poslovnih celina i ima 38 spratova sa skoro 15.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, plus garaže. Šest spratova je za sada izdato u zakup, a ostali prostor je prazan zbog neisplativosti uključenja grejanja i vode samo za deo zgrade jer je građena u celinama od po šest spratova.
 
Nekada jedna od najvećih spoljnotrgovinskih firmi Generaleksport je u stečaju od 2015, kao i njena firma ćerka ICG.
 
Pre nekoliko meseci radnici su javno negodovali jer im nije isplaćen socijalni program, njih oko 5.000 dobilo je pre nekoliko godina oko 27 odsto od priznatih potraživanja za socijalni program od po 200 evra po godini staža.
 
Radnicima se duguje skoro 3,3 milijarde dinara i oni su tražili da im se isplati taj novac jer tvrde da na računu firme ima oko 20 milijardi dinara, a stečajna uprava je to odugovlačenje obrazložila činjenicom da se čeka pravosnažno okončanje parničnih postupaka poverilaca.
  • B

    22.04.2022 09:57
    bumbar
    da li može nešto da se sačuva od prodaje? To više nije Beograd već Tudjingrad!
  • Лиманац

    21.04.2022 23:54
    Надам се обнови зграде, очувању делова ентеријера и пуштању у рад ротирајућег ресторана на врху куле.
  • @ss1

    21.04.2022 22:39
    slika i prilika naroda koji u njemu zivi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.