Ponoš: Opozicija da sarađuje i ostane pri stavu da nema saradnje sa Srpskom naprednom strankom

Predsednički kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Zdravko Ponoš smatra da opozicija, "bez obzira na istoriju raznih nesporazuma i neslaganja", mora da nađe način da komunicira i sarađuje.

Ponoš je rekao za Novu da je kritikovao sastajanje sa Vučićem "kome nije prethodio dogovor unutar opozicije", prenela je Nova.

Dodao je da je "naknadno objašnjeno da je Dragan Đilas na taj sastanak išao u svoje lično ime i u ime Stranke slobode i pravde".

"I u toj varijanti mislim da je to bilo pogrešno, ali to je njegovo legitimno pravo", rekao je on.
 
Prema njegovim rečima, to nije bila prva stvar oko koje se nije složio sa Đilasom.
 
"Nije bila prva stvar oko koje se nismo slagali, a posle toga nastavili da komuniciramo. Izvesno ni poslednja", rekao je Ponoš.
 
Naveo je da nije tražio podršku za predsedničku kandidaturu.
 
"Što se tiče podrške, nisam je ja tražio, nego je od mene traženo da prihvatim da budem kandidat. Mislim da rezultat koji sam ostvario daje za pravo onima koji su se založili za moju kandidaturu", rekao je on.
 
Upitan s kim bi radije sarađivali posle svega - sa Đilasom ili Jeremićem, Ponoš je odgovorio da na tu stvar ne gleda kao na pitanje ličnih afiniteta.
 
"Bez obzira na istoriju raznih nesporazuma i neslaganja, opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje", rekao je on.
 
Naveo je da je "pred Srbijom delikatan period" a da će, kako je ocenio, "režim pokušati da podeli odgovornost, idealno s nekim ko u ovih 10 godina nije bio njihov koalicioni partner".
 
"Smatram da je važno da opozicija ostane pri stavu da neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom", rekao je on.
 
Ocenio je i da je "to već dovoljna polazna osnova za traženje modaliteta za saradnju unutar opozicije".
  • Nema

    23.04.2022 12:11
    Nema slaganja sa SNS-om
    SNS nije od juche, na vlasti je godinama dokazao se loshim rezultatima ( ochajnim) i mora da se rushi sa vlasti .Rushenje je najlakshe ako se protivnici vlasti svrstaju u 1 ( jednu) kolonu.Sve shto pricha Ponosh ili bilo ko drugi (Marinika i Djilas posebno) okachiti machku o djep.Politichar ili stranka koja prva povede 1 kolonu rushi vlast SNS koja je vec bila zrela da padne no sachuvao ju je Trojanac Djilas.
  • NS

    23.04.2022 10:39
    opizicija
    Ovo je dokaz da je njima jedini motiv da se dočepaju vlasti, pa se utrkuju ko će pre! Ponoš se juče bacio u političke vode, pa već misli da je jako važan! Sarađivao bi on sa svima i svakim da bi dospeo na vlast, samo da mu ponude! Koliko šansi ima opozicija dokaz je što tek "mora da nađe način da komunicira i sarađuje".
  • V

    23.04.2022 10:24
    Ne znam šta time postižu, meni to sve deluje bzv. Znači jasno ističu da im je osnovni cilj da budu protiv sns-a bez obzira šta sns radi.
    Opozicija u koju bih imala poverenja bi se u nečemu slagala sns-om, u nečemu ne. To bi značilo da razmišljaju i trude se da procene šta je dobro, a da reaguje samo na odluke koje su loše. Ako apriori proglašavaju da je svaka odluka loša, samo zato što ju je doneo sns, znači da je jedini cilj da oni dođu na vlast da odlučuju, a ne da se spreče ili ublaže loše odluke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija