Advokat Borović o Narodnim patrolama: Zamena za grupu Belivuka, fašisti koji plaše narod

Advokat Borivoje Borović ocenio je da aktuelna vlast sve vreme ima ambicije da upravlja parapolicijskim snagama, a da Narodne patrole predstavljaju zamenu za kriminalnu grupu Veljka Belivuka.
"To što rade takozvane Narodne patrole, po mom mišljenju rade u dogovoru s vlastima, i one predstavljaju neke nove grupe koje treba da zamene kriminalnu grupu Veljka Belivuka", rekao je Borović za Danas.
On je, komentarišući nedavno "građansko hapšenje" te grupe čiji je snimak obišao društvene mreže, istakao da u situaciji kada su nekome ugroženi život i bezbednost, a neko vrši krivično delo, prisutni građani mogu da reaguju i izvrše građansko hapšenje.
"Sve ovo što se sada radi nema veze sa građanskim hapšenjem. To su mladi fašisti, koji imaju jednu jedinu svrhu, da uz odobrenje vlasti prosto zaplaše narod", kazao je advokat.
 
Situacija bi, prema njegovim rečima, mogla da se otme kontroli ukoliko se delovanje takvih grupa hitno ne spreči i dodao da je "siguran da oni to ne rade besplatno, već su motivisani ili nekim poslovima, ili ih tretiraju kao zaposlene".
 
"Aktuelna vlast sve vreme ima ambiciju da upravlja nekim parapolicijskim snagama i to je taj manir Srpske radikalne stranke, koja je svojevremeno poslala na front parapolicijske i paravojne snage koje su učinile velike zločine, koje smo mi kao država Srbija skupo platili. Da je ovo normalna država, oni bi bili automatski pohapšeni", rekao je Borović.
  • Zare

    28.04.2022 09:20
    @Dragan
    Nije mi jasno otkud toliko minusa ako je to istoriska cinjenica. Da li je u pitanju neznanje, ili je neko mozda povezao braon kosuljase sa nasom narodnom patrolom, ako jeste, zasto!
  • Branislav

    27.04.2022 10:09
    Borovicu u cije ime sad govoris...I koju stranku sad predstavljas jer si ih promenio bar desetak...narodne patrole nemaju veze sa fasizmom I Vucicem...nevidjena glupost ovog Montenegrina u Beogradu...
  • V

    27.04.2022 09:56
    ,@D
    Ako niste glasali za AV predizmite nesto...umesto sto kuckate komentare kao i ja?!!!Zar nevidite dasomo generalno pukli kao narod po svim savovima jedino nas bolest i kriminal odlicno sluze! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija