Tepić: Saradnja sa Narodnom strankom je gotovo nemoguća

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste na parlamentarnim izborima koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Marinika Tepić rekla je da je saradnja sa Narodnom strankom gotovo nemoguća.
Tepić: Saradnja sa Narodnom strankom je gotovo nemoguća
Foto: 021.rs
Upitana o budućnosti koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, ponovila je da su se neki koalicioni partneri, nakon izbora strmoglavili u populizam, naročito nakon susreta Đilas- Vučić, ne promišljajući stvari i šta dalje.
"Ti nastupi su doveli do toga da je dalja saradnja vrlo teška i gotovo nemoguća", rekla je Tepić, precizirajući da misli na Narodnu stranku.
 
Prema njenim rečima, Đilas se konsultovao i sa koalicijom i šire pre tog sastanka, ali pošto nije bilo konsenzusa, na razgovor je otišao u ime SSP.
Upitana da li veruje da će novih izbora u Beogradu biti, rekla je da želi da veruje da će Vučić održati reč, upravo zato što se poziva na legitimitet.
 
"Moguće je da naprednjaci vide priliku da poprave rezultat, ali i mi vidimo šansu, jer uslovi moraju da budu bolji. Potpuno drugačiji medijski uslovi, podrazumevaju podjednaku zastupljenost, proveru biračkog spiska, proveru uvezenih birača, uspostavljanje pariteta u izbornim komisijama", navela je Tepić i dodala da ukoliko se budu pridržavali dogovorenih rokova, izbori u Beogradu bi bili za šest, odnosno devet meseci.
 
Upitana da prokomentariše opaske Aleksandra Vulina o valjanju u žutom blatu, potpredsednica SSP rekla je da ne prati šta radi i šta govori Vulin. Ocenila je da ne dolazi u obzir valjanje u blatu ni sa strankama vlasti, ali ni strankama opozicije.
 
Ona je komentarisala i trenutnu situaciju sa evropskim putem Srbije i Rusijom.
 
"Srbija je na spoljno-političkom planu u izuzetno teškoj situaciji, ne bih rekla nemogućoj i pred najvećim izazovima. Smatram da Srbija defnitivno treba da sledi put zapadnog sveta, jer smo deo Evrope i susedi smo sa članiama EU, a nismo susedi sa Ruskom federacijom. Svoju politiku strateški i dugoročno treba zato da usaglašavamo sa Evropom. Na nama je da te teme otvorimo", rekla je Tepić.
 
Ona je navela da ne može da proceni koje odluke će doneti aktuelna vlast, koju niko nije mogao da drži za reč, ali je rekla da bi volela da se te teme otvore u parlamentu. Istakla je da očekuje drugačiju atmosferu u Skupštini Srbije, jer građani ne vole incidente i kao primer pomenula je da je glasove Bošku Obradoviću, lideru Dveri doneo Branimir Nestorović u poslednje dve nedelje izborne kampanje, a nisu mu doneli incidenti koje je izazivao u toj skupštini unošenjem kamena.
  • Boki

    28.04.2022 17:14
    Bass tako
    @Dule
    - Potpuno se slazzem. I dodajem da bi Jeremiceva NS mnogo bolje prossla da issla samostalno na izbore...
  • Dule

    28.04.2022 14:18
    Obrnuta logika...
    Da je bilo predizborne pameti, oni sa vama ne bi saradjivali a ne vi sa njima...
  • agatoni,aga,akademik

    28.04.2022 13:28
    ufurala
    se jadna , zamisli ona da vodi državu brrrr, užas ,srećom podrška od 10% , to je taj nivo , extremna desnica ili zgubidani !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.