Brnabić: Američki zvaničnici nisu postavili ultimatume Srbiji

Premijerka Ana Brnabić rekla je da američki zvaničnici koji su nedavno boravili u Beogradu nisu postavili ultimatume Srbiji u vezi sa uvođenjem sankcija Rusiji.
Brnabić: Američki zvaničnici nisu postavili ultimatume Srbiji
Foto: 021.rs
Ona je dodala da "više niko" ne dolazi u Beograd s ucenama i pretnjama.
"Ja to nisam čula od 2017. godine kada sam postala predsednica Vlade. Mi i SAD imamo različita stanovišta o sankcijama Rusiji, i senatori i Karen Donfrid su pitali o tome, a naš odgovor je principijelan i u skladu sa najboljim interesima naše države, naroda i privrede", rekla je premijerka za televiziju Hepi.
Ona je ocenila da učestale posete američkih zvaničnika Srbiji pokazuju veće prisustvo SAD na Zapadnom Balkanu i njihovu bojazan da se bilo kakva kriza sa istoka Evrope ne prelije na region.
 
"Naš zajednički interes je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Mislim da zaista imamo prijateljske odnose sa SAD iako se ne slažemo oko nekih ključnih pitanja poput statusa Kosova. Kada su američki zvaničnici ranije dolazili u Srbiju delovalo je kao da su tu da nam natrljavaju nos oko Kosova a sada i tu imaju jednu dozu poštovanja", navela je Brnabić.
 
Dodala je da su Beograd i Vašington saglasni da je neophodno da se dijalog sa Prištinom što pre nastavi.
 
"Slažemo se i da Priština nije bila u potpunosti ili uopšte iskrena u nameri da vodimo dijalog", kazala je premijerka.
  • 9

    28.04.2022 15:57
    Kada su videli njega-nju
    pobegli su glavom bez obzira. Ni njihov ministar
    Brinton nije bolji ,al barem zna da govori i šta i o čemu.
    A i osmeh mu je lepši.
  • Aleksandar974

    28.04.2022 14:39
    Svratili samo na kafu i rakiju.
  • Martin

    28.04.2022 14:16
    Ni stari nisu "rešeni"..
    Nove nisu postavili sigurno. Verovatno su pitali zašto oni stari još nisu rešeni ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.