Dojave o bombama u školama lažne, nastava normalizovana

Posle dojava o podmetnutim bombama u 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu, pripadnici MUP-a su utvrdili da su sve dojave bile lažne.
Dojave o bombama u školama lažne, nastava normalizovana
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da su se učenici, nakon kontrole škola, vraćali na nastavu sukcesivno, a u školama čiji su učenici zbog ove situacije poslati kući, nastava će biti nadoknađena.
Pomoćnik ministra prosvete, Miloš Blagojević, izjavio je da MUP sprovodi istragu o tome sa čije adrese su tokom noći školama stigli mejlovi sa dojavama o bombama i ko ih je poslao.
 
Dodao je da su dojave stigle i u gimnazije i u srednje stručne škole, a podsetio je da osnovne škole ne rade zbog raspusta.
Lažne dojave o bombama primljene su, između ostalog, u Medicinskoj školi Zvezdara, Sedmoj beogradskoj gimnaziji na Zvezdari, Petoj ekonomskoj školi u Rakovici, Mašinskoj školi "Radoje Dakić", Muzičkoj školi "Davorin Jenko", Srednjoj školi za decu sa posebnim potrebama u Rakovica, Prvoj beogradskoj gimnaziji Stari grad i u Građevinskoj školi Beograd na Zvezdari.
 
Dojave su stigle i u Ugostiteljsku školu na Zelenom vencu, kao i u Zemunsku gimnaziju.
 
Slična situacija desila se u sredu i u Crnoj Gori.
 
Evakuisane su škole u Podgorici, Nikšiću, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, Andrijevici, Budvi, Kotoru, Danilovgradu, Mojkovcu, Plavu, Gusinju, Petrovcu, a dojava o bombi stigla je i Opštini i sudu u Baru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija