Prikaz sposobnosti Vojske Srbije danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"

Nove privremene linije gradskog prevoza uvedene su prema Batajnici, povodom prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022" na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".
Prikaz sposobnosti Vojske Srbije danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"
Foto: 021.rs
Povećan je i broj autobusa na postojećim linijama, saopštili su organizatori.
Prikaz sposobnosti otvoren je za građane od 8.30 do 15 sati, a posetioci će moći da uđu na tri ulaza - glavni ulaz na vojni aerodrom, ulaz u Vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović", kao i na alternativni ulaz iz pravca Nove Pazove, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Vojska Srbije prikazaće na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" deo sposobnosti i novog naoružanja uz angažovanje više od 40 letelica i 300 borbenih sredstava, uključujući i sistem protivvazduhoplovne odbrane srednjeg dometa FK-3, nedavno dopremljen iz Kine. Kako je najavljeno iz Ministarstva odbrane, dinamički deo prikaza počeće u 11 časova i u njemu će učestvovati više od 1.000 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.
 
U okviru prikaza biće izveden helikopterski desant, vazdušni defile i demonstrativni skok pripadnika 63. padobranske brigade. Najavljeno je i da će demonstraciji dela sposobnosti VS prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • Dragan

    01.05.2022 08:49
    Ah
    Ova hrpa jadnika i jeste vojska.Drugi imaju armiju.Pogledajte taj ološ šti čini tu vojsku.Sramota.
  • Лиманац

    30.04.2022 19:14
    Живела Србија!
    Била ми је част да будем део приказа способности Војске Србије „Штит 2022”. Србија је у сигурним рукама!
  • pajo patak

    30.04.2022 11:35
    Лиманац
    gde si da nam prikažeš svoje sposobnosti pisanja gluposti na ovom portalu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija