Mladi se u maju prijavljuju za novih 100 evra: Pogledajte ko sve ima pravo na pomoć

Mladi između 16 do 29 godina će od narednog meseca moći da se prijave za dodatnih 100 evra pomoći.
Mladi se u maju prijavljuju za novih 100 evra: Pogledajte ko sve ima pravo na pomoć
Foto: Pixabay
Vlada Srbije je još u februaru usvojila Predlog o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije kovida.
Ovim dopunama se reguliše pitanje isplate dodatne novčane pomoći mladima između navršenih 16 i 29 godina starosti, a koji će u junu dobiti po dodatnih 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je posle sednice Vlade.
Svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, a nisu dobili novac u januaru (bilo da se nisu prijavili ili nisu zadovoljavali propisane uslove), moći će da se prijave za 100 evra novčane podrške u periodu od 16. do 31. maja 2022. godine.
 
Sa druge strane, mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena.
 
Po završetku prijave, u junu će početi isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena.
 
Prijava će biti elektronska, na portalu Uprave za trezor, na adresi: idp.trezor.gov.rs.
  • Milimko

    01.05.2022 04:42
    Zašto učiti škole kada od velikog vezira dolazi samo?
  • Z13

    30.04.2022 19:05
    Ekonomski mačji kašalj
    Deljenje milostinje od narodnih para se nastavlja. Još nikog nije sramota.
  • Joca

    30.04.2022 16:14
    Ove dugove će vraćati generacije koje tek dolaze!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.