Nedimović: Imali bismo dovoljno hrane i kada bismo preskočili jednu setvu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija ima dovoljno hrane i za sebe i za izvoz i da bi je imala dovoljno čak i kada bismo preskočili jednu žetvu.

Naveo je da je snabdevenost domaćeg tržišta stabilna.

"Vlada zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strateški promatra čitavu ovu situaciju vezanu za hranu. Srbija je zemlja hrane i u našoj zemlji ima dovoljno i pšenice, kukuruza, ulja, brašna, mleka i drugih poljoprivrednih proizvoda koji su neophodni za naše stanovništvo. I uvek će u fokusu i na prvom mestu biti interesi Srbije", rekao je Nedimović za RTS.

On je kazao da će predsednik Vučić u svom obraćanju, koje je najavio za 6. maj, izneti više detalja o strateškim pravcima kako ćemo upravljati hranom i šta ćemo raditi. 
 
Nedimović je podsetio da je Vlada u subotu donela odluke o izvoznim kvotama.
 
"Nemojte da zaboravite da smo mi na režimu kvota - dozvoljeno je 220.000 tona pšenice da se izveze, da se izveze 23.000 tona brašna, 150.000 tona kukuruza i osam miliona boca ulja", naveo je Nedimović.
  • bora

    02.05.2022 14:26
    ne lupetaj
    Ne lupetaj
  • Biće rodna godina

    01.05.2022 15:49
    Naš cilj ćemo ispuniti i u slučaju da preskočimo jednu setvu - jer naš cilj je da vas sve požanjemo, oberemo i oplevimo.
  • ?Pitam gospodina

    01.05.2022 13:55
    Kako ćemo kupovati te namirnice kada nam platežna moć pala baš dosta a cene otišle u nebesa ,đabe kada nemamo čime kupiti tu robu plate nemogu pratit cene a penzije da se i ne govori .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija