Izbegnuta tragedija kada je žena pokušala da pređe prugu Beograd-Novi Sad

U Tošinom bunaru srećom je izbegnuta tragedija kada je jedna žena pokušala da pređe kolosek na pruzi Beograd - Novi Sad svega nekoliko sekundi pre nailaska brzog voza "Soko".
Izbegnuta tragedija kada je žena pokušala da pređe prugu Beograd-Novi Sad
Foto: 021.rs (arhiva)
Infrastruktura železnice Srbije upozorila je da se pruga prelazi samo na mestima gde je to omogućeno i dozvoljeno, kako bi se sačuvali ljudski životi i bezbednost železničkog saobraćaja.
 
"Ovo posebno važi za brzu prugu Beograd - Novi Sad, gde vozovi saobraćaju velikom brzinom i gde nisu predviđena nikakva ukrštanja pruge i puta, niti bilo kakva nepredviđena zaustavljanja voza tokom vožnje", saopšteno je iz železnice.

U železničkom stajalištu Tošin bunar, u Beogradu, u petak je sačuvan život jedne žene, samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji prisutnih, navedeno je u saopštenju.

Jedna žena krenula je da prelazi preko koloseka u Tošinom bunaru sa torbom u rukama, ali nije mogla da se popne na peron i drugi ljudi pomogli su joj da se skloni sa pruge svega nekoliko sekundi pre nego što je naišao voz 'Soko'.
 
Ovaj slučaj zabeležile su sigurnosne kamere "Infrastrukture železnice Srbije".
 
"Voz koji saobraća brzinom od 200 km/sat ne može trenutno da se zaustavi čak i kada mašinovođa opazi nekoga na pruzi, niti može da skrene sa pruge. Osobe koje na ovaj način nepromišljeno i neodgovorno krenu da prelaze preko šina gotovo uvek poginu na licu mesta. Da ne govorimo o tome da to može pri velikoj brzini da ugrozi i bezbednost putničkog voza i svih putnika u njemu", naveli su u saopštenju.
 
Od 1. maja, između Beograda i Novog Sada vozovi će svakodnevno saobraćati 64 puta, od čega "Soko" 27 puta.
 
"Infrastruktura železnice Srbije zato ponovo upozorava, apeluje i moli da se svi pridržavaju propisa, posebno na brzoj pruzi, da se ne prelazi i ne pretrčava preko šina, da se poštuju oznake duž pruge, da se brza pruga prelazi kroz pothodnike, podvožnjake ili nadvožnjake, i da ni jedna žurba, ni jedan razlog ne budu preči od ljudskog života", navode iz tog preduzeća.
  • Куп је битан

    02.05.2022 11:36
    А зашто трагедија? Могла је да конкурише за Дарвинову награду.
  • Bojan

    02.05.2022 10:49
    @Garins

    A kakav to treba da budeš da napišeš istinu?
  • ?

    02.05.2022 09:04
    ?
    zašto ne pogledate kako izgleda novo stajališta pa onda prokomentarišete njen postupak; možda je ona samo neko ko sa bagažom ne može 2x da se popne stepeništem do perona
    https://www.youtube.com/watch?v=SOtBuaVrwXc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.