Ekshumacija tela Muamera Zukorlića u petak

Ekshumacija i obudkcija tela bivšeg predsednika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića biće obavljena u petak, 6. maja, najavio je njegov sin Usame Zukorlić.
On je na Instagramu napisao da je takvu odluku doneo Viši sud u Novom Pazaru.
"Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obudcenata sudske medicine iz Beograda, Sarajeva i Hamburga. Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine", naveo je Usame, koji je nasledio oca na čelu stranke.
Više tužilaštvo u Novom Pazaru od 11. aprila postupa po krivičnoj prijavi koju je on podneo Republičkom javnom tužilaštvu (RJT), zahtevajući da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca. On je RJT tada predao i laboratorijske nalaze koji, kako je ranije rekao, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.
 
Usame Zukorlić je u obraćanju javnosti rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom. U sklopu istrage Više tužilaštvo ga je saslušalo i predložilo, a Viši sud odobrio, da se obavi ekshumacija i obdukcija tela Muamera Zukorlića.
 
Bivši sandžački muftija preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. Kao uzrok smrti tada je naveden srčani udar.
  • Megido

    05.05.2022 15:18
    A kakva je korist?
    Kakva je korist od toga i da porodica sazna da je Zukorlić otrovan? Koga će optužiti? Šefa kuhinje? Politika je u sve upetljala prste i to je neminovna činjenica. A preminuli Zukorlić može opet živeti, jer su Isus Hrist i njegovi apostoli govorili o uskrsenju na rajskoj Zemlji (Jovan 5:29, Dela apostolska 24:15, Otkrivenje 20:5). Tada neće biti važno na koji način je neko preminuo, već šta će ovaj put uraditi sa neverovatnim poklonom koji mu je Bog dao po drugi put - životom!
  • Banderaš

    05.05.2022 13:43
    Udbaško blato
    @Zoran
    Ne sudim ja,već ste Vi taj koji tvrdite da je gospodin Zukorlić umro od srca. Exshumacija se može odobriti(od suda) samo sa osnovanim dokazima(u ovom slučaju postoje potvrde od 2 nezavisne inostrane labaratorije) o trovanju(nasilnoj smrti) poštovanog gospodina Zukorlića koji ne bi bio prvi ko je ubijen na srpskoj političkoj blatnjavoj sceni kojoj vlada jedan čovek i gde su tužilaštvo,policija,državni organi uzurpirani od tajkunsko mafijaško dilerski klan.
  • Pravda

    05.05.2022 10:08
    @Sale NS
    Možda zbog straha...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.