Vučić: Predložiću obavezan vojni rok od 90 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će njegov predlog biti da se uvede obavezan vojni rok od 90 dana.
Vučić: Predložiću obavezan vojni rok od 90 dana
Foto: 021.rs

Naveo je i da je vojna neutralnost želja Srbije i da će država ostati na toj politici.

"Svaki čovek, svaki muškarac može da posveti svojoj zemlji 90 dana, to nije ni 365 dana, nije ni šest meseci, a na nadležnim vojnim organim je da nam pokažu računicu koliko bi nas to koštalo", kazao je Vučić.

On je rekao da smatra da se vojnim rokom stiče odgovornost: "Time se stiče obaveznost, time muškarci dobijaju na zrelosti, da nauče šta je rodoljublje, šta je posao, obaveza."
 
Dodao je da je "na nadležnim organima i parlamentu da to prihvate ili odbiju posle duge i ozbiljne rasprave."
 
"Južno od Čačka imamo toliko malo vojnika, govorim o čitavom jugozapadnom delu i time bismo vratili život u te gradove", rekao je predsednik i dodao da bi se time pospešio razvoj manjih, siromašnih sredina.
 
Vučić je ponovio da je Srbija vojno neutralna i da će ostati vojno neutralna "ukoliko ne bude većine za neku drugu odluku".
 
"Srbija će ostati vojno neutralna, ni na jednoj teritoriji u okruženju nemamo da nije tu NATO. Naša je želja da budemo jedina ne-NATO zemlja i ostaćemo na toj politici", kazao je Vučić.

Komentari 157

  • Mare

    13.05.2022 12:29
    Nista od toga
    Necu sigurno da svoju karijeru prekidam zbog vojske. Mozete da uvodite sta god hocete, ja u ovoj zemlji ne ostajem. A vi koji ste glasali za ovog idiota ispastajte.
  • Ela

    10.05.2022 20:44
    Totalno razočarenje
    Vučiću, razočarao si me totalno. Nadam se da je ovo šala. Nismo valjda u srednjem veku. Decu ćete oterati iz zemlje.
  • @vladan i @B

    10.05.2022 15:36
    Vladanje, prsti ti se pozlatili od toga što si iskucao. Svaka čast.
    A "B", Vi ste nikakav roditelj. Zabranite im sami telefone ako ste im otac i mislite da je to dobro za njih. A ne da ih terate u vojsku, a kasnije pred nišan, zato što mezimica na ne znate reći ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.