Zagorka Dolovac na Evropskoj konferenciji tužilaca u Palermu

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac učestvovala je na Evropskoj konferenciji tužilaca u Palermu na poziv Generalnog tužioca Italije Ðovanija Salvija, saopšteno je iz njenog kabineta.
Zagorka Dolovac na Evropskoj konferenciji tužilaca u Palermu
Foto: Medija centar Beograd
Ova konferencija, koja se održava u organizaciji Konsultativnog veća evropskih tužilaca u okviru predsedavanja Italije Savetom Evrope, okuplja Generalne tužioce i druge visoke zvanice iz preko 40 zemalja Evrope i drugih regiona. 

Poslednjoj sesiji konferencije, koja je bila posvećena komemoraciji italijanskim sudijama Falkoneu, Morvilu i Borselinu, poginulim u borbi protiv mafije, prisustvovao je i predsednik Italije Serđo Matarela.

U toku posete Dolovac je održala radne sastanke sa Generalnim tužiocem Italije, kao i sa novoimenovanim Tužiocem za borbu protiv mafije Ðovanijem Melilom, na kojima je konstatovano da "tužilaštva Srbije i Italije ostvaruju odličnu saradnju u borbi protiv organizovanog i ozbiljnog kriminala".
 
Takođe je iskazana zajednička spremnost da se saradnja tokom ove godine još više unapredi potpisivanjem operativnog sporazuma o saradnji između vrhovnih tužilaštava Srbije i Italije.
 
S tim u vezi, Generalni tužilac Italije Ðovano Salvi je prihvatio poziv da poseti Srbiju prilikom potpisivanja ovog sporazuma, navodi se u saopštenju.
  • Rile

    08.05.2022 09:26
    Možda zaigra za Palermo.
  • Gari

    08.05.2022 09:09
    Mafija se okuplja na Siciliji.
  • Stevan

    08.05.2022 08:23
    Kad bi srela Lauru Kovesi morala bi da je obidje u veeeeelikom luku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija