Čučković: Imenovao sam Grčića za svog pomoćnika zbog zasluga za Obrenovac

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković potvrđuje da je imenovao bivšeg v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića za svog pomoćnika zbog zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS.

Čučković je za Betu rekao da je njegovo pravo da imenuje pomoćnike predsednika opštine.

Na pitanje kakve su zasluge Grčića za Obrenovac, Čučković je rekao da su EPS i opština Obrenovac zajedničkim sredstvima izgradili obdanište, školu, vodovod.

Dodao je da je Grčića na mesto pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac imenovao 1. maja ove godine.
 
Grčić je na to mesto u opštini došao iz EPS-a, nakon ostavke u tom preduzeću, gde je četiri godine nezakonito bio na funkciji vršioca dužnosti direktora. Ostavku je podneo 12. januara, pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio odgovornost za kolaps u elektroenergetskom sistemu 12. decembra 2021. godine kada su zbog lošeg uglja, pomešanog sa blatom, zaustavljeni skoro svi blokovi u termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) u Obrenovcu i kada je na stotine domaćinstava u centralnoj Srbiji ostalo bez struje.
 
Ministarstvo rudarstava i energetike Srbije je protiv Grčića podnelo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog, kako je rekla ministarka Zorana Mihajlović, ne samo javašluka, neznanja, već i kriminala i ugrožavanja energetske bezbednosti zemlje.
 
Mihajlović je rekla da je EPS podnosio lažne izveštaje da su proizvodni kapaciteti TENT-a spremni za zimu 2021-2022. godine i da je obezbeđeno dovoljno uglja. Od 12. decembra prošle godine do 20. aprila ove godine za vanredni uvoz struje potrošeno je 530,7 miliona evra i planiran je uvoz četiri miliona tona uglja do kraja 2023. godne.
 
Prema oceni Mihajlović, zbog nesavesnog rada u EPS-u dok je njime upravljao Grčić "bačena je jedna nova hidroelektrana".
 
Do imenovanja na novu funkciju u Obrenovcu Grčić je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u EPS-u, da bi pre desetak dana dao otkaz.
  • Bota

    02.07.2022 18:44
    Komentar
    Ipak neki imaju pravo što kritikuju i SNS i sve ostale koji su trenutno na vlasti.Grčić,Čučlović,žene,deca…svi se tumbaju kao je kome drago, a znanja teško da imaju o bilo čemu osim o drpanju para.Žalosno je to što su i Grčić kao i onaj koji ga je na to mesto postavio tu gde su.Ej bre pa krivičnu prijavu su protiv Brčića podneli,država je podnela, a on mazgov opet sede u fotelju.Jeste mi ih birasmo…boljih možda i ima ali se ne pojaviše i ko nam je sada kriv,pa niko, sami smo krivi ako sve ovo ispadne jedno veli ništa.Dobro,menjaćemo ih,nama nikada niko nije bio dobar…čudni su ljudi,videćemo.
  • Marko

    10.05.2022 08:13
    Bratija
    Mora da bude namiren da ne bi svojim padom povukao sa sobom u ambis i druge stranacke drugove umesane u kriminalne radnje. Slicno nesto je i Palma izjavio posle isplivavanja u javnosti afere bunga-bunga zurki: "ako padnem ja pasce i drugi."
  • Novisadka

    10.05.2022 01:25
    A Mihajlovićka
    objašnjava kako će struja poskupeti a i da je EPS-ovo rukovodstvo katastrofalno vodilo firmu te smo skupo plaćali uvoz struje...govori se o stotinama miliona evra.
    I sada Čučković priča kako ima pravo da bira Grčića za savetnika, zbog zasluga...
    Pa gluposti našoj kraja nema, bravo "kadrovi", samo nastavite po ovom glupom, glupom narodu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.