GIK usvojio konačan izveštaj o beogradskim izborima, poznat broj mandata

Gradska izborna komisija usvojila je danas Ukupan izveštaj o rezultatima aprilskih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.
GIK usvojio konačan izveštaj o beogradskim izborima, poznat broj mandata
Foto: 021.rs

Lista oko Srpske napredne stranke ima 48 mandata, a oko Socijalističke partije Srbije osam, preneo je Beoinfo.

Lista Ujedinjeni za pobedu Beograda osvojila je 26 mandata, a koalicija Moramo 13 mandata.

Koalicija NADA ima sedam mandata, a Zavetnici, kao i koalicija oko Dveri po četiri mandata.
 
Ostale liste nisu prešle cenzus, naveo je GIK.
 
Beogradska skupština broji 110 odbornika, koji će izabrati gradonačelnika.
 
Član GIK Zoran Alimpić prethodno je danas rekao da nakon proglašenja konačnih rezultata postoji mogućnost da se neko žali na tu odluku GIK, a za to je rok 72 sata.
 
On je za list Danas rekao da posle toga ide odluka o dodeli mandata, odnosno videće se koji odbornici su dobili mandate.
 
"To je, u principu jako važno, jer kao što znate, očekuje se da će tog trenutka određeni broj odbornika da 'preleti' iz opozicije u poziciju", rekao je on.
  • agatoni,aga,akademik

    10.05.2022 11:43
    eto
    džaba je riđi rasturio čeličnu ujedinjenu opoziciju hehe , opet ih počistili , za 4 godine ponovo se očeliči opozicijo hhaahah!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.