Optuženi za ubistvo člana kriminalne grupe "Firma": Nikad nikoga nisam upucao, ceo život sam krao

Na suđenju za ubistvo Jovice Radonjića, nekada člana kriminalne grupe "Firma", danas je svedočio Miloš Mijatović koji je u vreme ubistva bio sa Radonjićem i tada je ranjen.
Optuženi za ubistvo člana kriminalne grupe "Firma": Nikad nikoga nisam upucao, ceo život sam krao
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako piše KRIK, on je ispričao kako se dogodilo ubistvo kojem je prisustvovao 2015. na Zvezdari. 
 
Na tužiočevo pitanje da li je sto posto siguran da je osoba koja je ubila Radonjića i pucala na njega Dejan Mitrović, koji je optužen za to ubistvo, Mijatović je dao potvrdan odgovor. 
Mijatovićeva advokatica Tijana Marinković postavila je svedoku nekoliko pitanja među kojima i zbog čega je tek pet godina posle događaja rekao da je njen klijent pucao. 
 
"Kad sam bio siguran, dao sam opis", odgovorio je Mijatović i naveo da je optuženog prepoznao tokom prepoznavanja u policiji 2020.
Sudija Ana Trifunović Đuričković je od optuženog Dejana Mitrovića tražila da se izjasni o Mijatovićevom svedočenju.
 
"Ja sa svim ovim nemam nikakve veze gospođo sudija. Nit poznajem čoveka nit poznajem ovog drugog i nikad nikoga nisam upucao… Ceo život sam krao i imao sam za hleb i benzin, ali ovo nisam", rekao je Mitrović koji je u pratnji policije doveden na suđenje iz zatvora pošto trenutno služi kaznu zbog drugih dela. 
 
Sledeće ročište zakazano je za početak jula.
 
Prema pisanju KRIK-a, ubijeni Radonjić bio je povezan sa zemunskim klanom – bio je član novosadskog ogranka zvanog "Firma" koji je predvodio Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi i ranije je osuđivan zbog droge. Ubijen je 2015. na parkingu ispred zgrade u kojoj je živeo, a likvidaciju je snimila nadzorna kamera koju je Radonjić postavio. 
 
Njegova supruga Violeta ispričala je na saslušanju u tužilaštvu da je gledala muževljevo ubistvo direktno na ekranu. 
 
Policija je tek nakon pet godina, u martu 2020, saopštila da je ovo ubistvo rasvetljeno, a nekoliko meseci kasnije optužen je Dejan Mitrović. 
 
U optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Mitrovića, nisu navedeni motivi ovog ubistva, niti se pominje eventualni nalogodavac likvidacije.
 
Pre nego što je ubijen, Radonjić je bio kidnapovan, a među optuženima za njegovu otmicu bio je kriminalac Blažo Đurović, koji je bio blizak škaljarskom klanu, a ubijen je 2018. u Beogradu. Za Radonjićevu otimicu suđenje je u toku, a jedan od svedoka ispričao je da su Radonjić i Đurović ranije bili bliski, ali da im se odnos pogoršao.
  • Poznato ... ?

    11.05.2022 00:07
    "on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično"!
  • Leontije

    10.05.2022 21:32
    Nikad nikoga nisam upucao, ceo život sam krao

    Ovo bi mogli da izjave mnogi srpski bizMismeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija